spot_img
spot_img

Протест у Брчком: Одузели сте нам право на живот!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поново протести у Брчком. Угоститељи незадовољни одлуком Владе Брчко дистрикта да затворе угоститељске објеке, због погоршане епидемиолошке ситуације, поручили: Одузели сте нам право на живот, тако што сте нам одузели право на рад.

Неколико дана након одржаних протеста у Брчком, угоститељи опет подигли глас против уведених мјера о затварању угоститељских објеката.

“Одузимајући право на наш рад, ми морамо гледати своју дјецу гладну. Она данас нису гладна, јуче смо и прекјуче можда нешто имали, али сутра и прекосутра ће већ бити гладна. Ја као родитељ своје дјеце, и у име свих осталих родитеља, и због њих, нећу дозволити да ломим прсте пред својом дјецом кад ми буду тражили кору хљеба”, каже Цвијетин Павић, радник у угоститељству.

Тражимо од владе, каже он, да сулуде мјере уведене, укину одмах, истог тренутка, да би слободан народ који има право на слободу и на живот могао да ради и да заради своје минималне дохотке од којих храни своју породицу.

Угоститељи хоће само да раде да својим породицама и радницима обезбједе кору хљеба.

“Ништа друго нам не треба”, поручују незадовољни угоститељи.

“Тражимо један хитан састанак са кризним штабом на који ће нам јасно дати одговоре. Ми тражимо од здравства Брчко дистрикта, ако располажу са неким бројем, да је у угоститељству заражено толико и толико особа, није проблем, ми ћемо све затворити. Али ми сматрамо да ми нисмо никаква пријетња, нисмо извор заразе, једноставно плаћамо цијену предизборних скупова, предизборних кампања”, истакао је Един Бећировић, радник у угоститељсву.

Како би они који су погођени овим мјерама били надомјештени за ускраћено, шеф Одјељена за привредни развој и директор Дирекције за финансије предложили Влади Брчко дистрикта приједлог о помоћи.

“Идеја је да то буде исплата бруто плате за вријеме у ком људи нису радили, са припадајућим порезима и доприносима али ћемо о детаљима знати онда када будемо припремали тај програм, радимо на томе и то ћемо у наредних неколико дана предложили влади”, рекао је Перо Гудељић, шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу.

Упркос обећањима да ће се проблеми ријешити, угоститељи не вјерују властима Брчко дистрикта.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img