spot_img
spot_img

Прољећни распуст у Брчком почиње 4. априла

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Proljećni распуст за ученике основних и средњих школа на подручју Брчко дистрикта почеће у понедјељак 4. априла и трајаће седам дана, потврдио је то за Радио Брчко шеф владиног Одјељења за образовање, Зоран Булатовић.

Он је изразио задовољство што се, након двије године због пандемије вируса корона, редовни прољетни распуст одвија у законом предвиђеном термину.

Ученици се у школске клупе враћају у понедељак 11. априла по важећем наставном плану и програму.

„По закону, прољетни распуст се планира у првим седмицама априла тако да је ове године распуст планиран пред наступајуће вјерске празнике и уклопили смо се у законски оквир“ рекао је Булатовић.

Он је рекао да ће се процес наставе одвијати за више од 6000 ученике основних и 2700 ученика средњих школа како је планирано, али да ће наставни кадар имати редовне активности током прољетног распуста.

Булатовић је рекао да ће се школска година по настaвном плану и програму за матуранте завршити 13. маја ове године, за ученике завршних разреда основних школа 10. јуна док за остале ученике настава престаје 17. јуна ове године када почиње и љетњи распуст.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img