spot_img
spot_img

Продужени викенд у Брчком: Оштећење туђе ствари, пијан изазвао саобраћајку, интерполова потјерница и дрско понашање

spot_img
spot_img

Након продуженог викенда у Брчком, доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја у периоду од 23.12.2022. од 06,00 сати до 27.12.2022. године до 06,00 сати.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело и то “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– Такође забиљежена су два догђаја нарушавања јавног реда и мира и то у дане 23. и 24.12.2022. године када су два лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака”из закона о Јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде.

– Издвајамо догађај од дана 25.12.2022. године када је Полицији Брчко дистрикта БиХ пријављено да се у мјесту Ограђеновац догодила саобраћајна незгода с материјалном штетом. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и извршили увиђај, те утврдили да су у саобраћајној незгоди учествовали возач нерегистрованог моторног возила марке “VW Поло” и возач моторног возила марке “Шкода”. Након алкотестирања утврђено је да возач моторног возила “VW Поло” има 2,51 г/кг алкохола у крви, те је у складу са чланом 8. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ лишен слободе, док други возач није имао алкохола у организму.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 48 возача и возила. Од тога 24 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, шест који су управљали возилима прије стицања права на управљање, једног јер је управљао возилом у вријеме трајања забране, једног јер је управљао возилом којем је придодато нерегистровано прикључно возило, пет јер су управљали нерегистрованим возилима, четири који су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији, два који су управљали возилима без потврде о познавању прописа, два због непрописног превоза терета и због претовара, два који су управљали возилима без регистарских ознака и једног возача који је одбио да се подвргне тестирању на опојне дроге.

ОСТАЛО:

– Дана 25.12.2022. године у 15.30 сати Полицији Брчко дистрикта БиХ је пријављено да су полицијски службеници Граничне полиције Босне и Херцеговине током редовне контроле на граничном прелазу Брчко утврдили да је за моторним возилом марке »VW Cady« словеначких националних ознака расписана потрага Интерпола. Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су о догађају обавијестили НЦБ Интерпола у Сарајеву, те предузели даље активности потражне дјелатности.

– Издвајамо догађаје од дана 24. и 25.12.2022. године када су полицијски службеници након запримљених пријава о гласној музици у два угоститељска објекта у центру града, за три лица уручили прекршајне налоге због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img