Problem sa napuštenim psima postaje alarmantan

Od 12. decembra 2016. godine ekipa Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ ne vrše uklanjanje pasa sa ulica i javnih površina na teritoriji Brčko distrikta BiH, jer od tada ne postoji rješenje za ukop uginulih pasa, s obzirom da vlast u Brčko distriktu BiH nije odredila stočnu – ukopnu jamu, a određivanje ove lokacije nije u nadležnosti komunalnog preduzeća.

Smještajni kapaciteti u azilu su popunjeni, pa shodno tome dok Vlada Brčko distrikta BiH ne omogući nastavak daljih aktivnosti na terenu, ekipe ne mogu da izlaze na intervencije, osim po pozivima Policije i u slučaju urgencije.

- Reklama -

Određivanjem nove stočne jame i povećanjem broja udomljenih pasa, može se očekivati da se broj napuštenih pasa na ulicama Brčkog ponovo stavi pod kontrolu. Sada situacija već postaje zabrinjavajuća, a naši apeli i zahtjevi još nisu urodili plodom, te tražimo i podršku građana, s obzirom da je počela nova školska godina i nikome nije u interesu da građani, a posebno školarci, budu ugroženi.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime