Prijem za članove atletskog kluba "Maraton" Brčko - nula49.com
spot_img
spot_img

Prijem za članove atletskog kluba “Maraton” Brčko

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH Srđan Blažić primio je danas u maloj sali Skupštine članove Atletskog kluba „Maraton“ iz Brčkog s kojima je razgovarao o uspjesima Kluba na domaćim i međunarodnim takmičenjima te mogućnostima da se pomogne rad Kluba.

Blažić je ovom prilikom istakao da je u toku izrada novog pravilnika o donacijama u sportu za redovna sredstva po kojem će sportski kolektivi dobijati novčana sredstva na osnovu postignutih rezultata te da bi pravilnik morao biti usvojen u narednih mjesec dana.

Blažić je rekao da Brčko distrikt ima mnogo potencijala da finansira sportske kolektive i pojedince i da njihovi rezultati moraju biti prepoznati.

„U protekle tri godine bilo je mnogo problema u finansiranju i sufinansiranju sportskih kolektiva i pojedinaca na području Distrikta nakon donošenja novih zakonskih rješenja, najviše zbog nesnalaženja nadležnih odjeljenja u pravcu finansiranja sportskih kolektiva. Čini mi se da smo sada na dobrom putu da konačno riješimo taj problem kroz novi pravilnik o donacijama“, rekao je Blažić.

Blažić je čestitao članovima AK „Maraton“ na postignutim rezultatima te istakao da su ovi atletičari kao i svi uspješni sportisti najbolji ambasadori jednog društva i da zaslužuju podršku grada.

U ime predsjednika Skupštine, Blažić je primio zahvalnicu Kluba.

Predsjednik Atletskog kluba „Maraton“ Brčko Srđan Samardžić, koji je i trener i atletičar u Klubu, zahvalio se predsjedavajućem Blažiću na prijemu i podršci koju im pruža.

On je istakao da su zahvaljujući novčanim sredstvima koja su im prošle godine dodijeljena iz budžeta mogli da se dobro pripreme za sva takmičenja što je i dalo rezultate – pet državnih prvaka i reprezentativaca u različitim disciplinama.

Atletski savez Republike Srpske proglasio je AK „Maraton“ Brčko za drugi najbolji klub u Srpskoj u 2023. godini, dok je Srđana Samardžića proglasio za najboljeg trenera Saveza.

AK „Maraton“ Brčko je ekipni prvak BiH u krosu. Osnovan je 2017. godine i ima trideset članova.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img