spot_img
spot_img

Приједлог буџета за 2023. годину ушао у скупштинску процедуру, ускоро јавне расправе

spot_img
spot_img

Предлог буџета Брчко дистрикта за 2023. годину у износу од 281.381.660 КМ ушао је у скупштинску процедуру и о њему ће се у наредна два мјесеца путем јавних расправа моћи изјаснити и грађани Дистрикта.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је Предлог буџета ушао у скупштинску процедуру у складу са статутарним и законским роковима те да се кампања за опште изборе није одразила на редован рад институција Брчко дистрикта.

Милић је истакао да су испоштовани договори да се значајан дио капиталног буџета издвоји за рјешавање проблема водоснабдијевања јер је то горући проблем у Брчко дистрикту, те да ће се наредне године реализовати велики дио пројеката који се односе на комуналну инфраструктуру.

Милић је напоменуо да је предложеним буџетом издвојено 100.000 КМ за изградњу дневног центра за дјецу с посебним потребама.

„У претходном периоду имали смо разговоре и с представницима различитих удружења грађана. Један од њихових захтјева је био да се издвоје средства за изградњу дневног центра за дјецу с посебним потребама јер је и то један од већих проблема у Дистрикту. Показујемо и кроз ову књигу буџета да слушамо предлоге грађана. Сигуран сам да ћемо на крају имати буџет који ће добити подршку свих посланика“, рекао је предсједник Милић.

Предсједавајући скупштинске Комисије за буџет Срђан Блажић рекао је да ће о Предлогу буџета за 2023. годину бити одржане три јавне расправе, у Дому културе, и то 18. и 20. октобра с почетком у 17 часова, те 22. октобра с почетком у 12 часова.

„Позивам све грађане, представнике мјесних заједница и удружења грађана да дођу на јавне расправе и поднесу своје предлоге како би имали што квалитетнији буџет за 2023. годину“, казао је Блажић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да ће се поштовати све сугестије посланика и предлози грађана те да очекује да ће коначан предлог буџета за 2023. годину бити усвојен у Скупштини почетком децембра, како би се већ од 1. јануара наредне године могао несметано примјењивати.

Скупштина Брчко дистрикта данас је одржала 10. ванредну сједницу на којој је разматран Предлог буџета Брчко дистрикта за 2023. годину чиме је ушао у скупштинску процедуру и договорено је вријеме одржавања јавних расправа.

По окончању ванредне, посланици су се изјаснили о преосталих пет тачака дневног реда 30. редовне сједнице, односно дали су сагласност на измјену и допуну Правилника о раду ЈП „Путеви Брчко“ и примили к знању извјештаје о ревизији финансијских извјештаја и пословања за 2021. годину Завода за планирање, пројектовање и развој, Полиције и Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Брчко дистрикта, док је са дневног реда скинута тачка која се односила на разматрање извјештаја о ревизији финансијских извјештаја за прошлу годину ЈП „Комунално Брчко“.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img