spot_img
spot_img

Представници Владе и Скупштине обишли радове на обилазници

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је, заједно са члановима Владе, предсједником Скупштине Брчко дистрикта БиХ Еседом Кадрићем, посланицима у Скупштини и представницима ЈП “Путеви Брчко”, обишао радове на обилазници око Брчког.

Градоначелник је казао да радови на обилазници теку предвиђеном динамиком и да је увјерен да ће обилазница бити завршена у року.

„Увјерен сам да ће се обилазница завршити у предвиђеном року и да ћемо добити један од најважнијих капиталних пројеката у дистрикту који ће растеретити одвијање саобраћаја кроз центар града, али и на ефикаснији и бољи начин повезати све ове дионице кроз које пролази. Остаје нам рјешавање још неких ситних проблема, а један од њих је да се обезбиједи прикључење на обилазницу у источном дијелу дистрикта, односно села од Гредица до Поточара која немају везу са обилазницом и остаје нам да по завршетку овог пројекта кренемо у рјешавање и тог проблема“, казао је Милић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић казао је да је задовољан радовима на обилазници и што је Скупштина Брчко дистрикта БиХ имала разумијевање за продужење рокова на изградњи обилазнице.

„Примјетан је велики напредак радова на обилазници и ми сада улазимо у финализацију свих неопходних радова на овој траси. Задовољан сам и сретан што смо у Скупштини Брчко дистрикта БиХ имали разумијевања за продужење рокова на изградњи ове трасе. Менаџмент ЈП „Путеви Брчко“ има нашу пуну подршку и очекујемо да се до утврђеног рока, односно до 15. маја 2019. године пројекат оконча“, казао је Кадрић.

Директор ЈП „Путеви Брчко“ Мирослав Мишкић казао је да је први слој асфалта завршен и да су радови на осталим слојевима у току.

„Финансијски гледано стање урађених послова је на нивоу 20 милиона евра и уграђено је доста материјала. Од 25 хиљада кубика бетона уграђене су 24 хиљаде. Први слој асфалта је завршен, други слој је урађен више од пола, а трећи слој смо урадили као пробну дионицу на 3 км. У фокусу су радови на мостовима, изолације, одводњавање, постављање ограда и поред њих можда највећи посао који је преостао је постављање заштитних ограда низ читаву дужину трасе. Остала је и саобраћајна сигнализација. Биће постављено око 130 знакова и табли“, казао је Мишкић.

Влада Брчко дистрикта БиХ заједно са ЈП „Путеви Брчко“ реализује пројекат обилазнице око Брчко дистрикта БиХ на дијелу од насеља Гредице до насеља Горице у дужини од 18,68 км. Циљ пројекта је измјештање транзитног саобраћаја са постојећег магистралног пута који пролази кроз центар града.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img