Predstavnici Vlade i Skupštine obišli radove na obilaznici

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je, zajedno sa članovima Vlade, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, poslanicima u Skupštini i predstavnicima JP “Putevi Brčko”, obišao radove na obilaznici oko Brčkog.

Gradonačelnik je kazao da radovi na obilaznici teku predviđenom dinamikom i da je uvjeren da će obilaznica biti završena u roku.

- Reklama -

„Uvjeren sam da će se obilaznica završiti u predviđenom roku i da ćemo dobiti jedan od najvažnijih kapitalnih projekata u distriktu koji će rasteretiti odvijanje saobraćaja kroz centar grada, ali i na efikasniji i bolji način povezati sve ove dionice kroz koje prolazi. Ostaje nam rješavanje još nekih sitnih problema, a jedan od njih je da se obezbijedi priključenje na obilaznicu u istočnom dijelu distrikta, odnosno sela od Gredica do Potočara koja nemaju vezu sa obilaznicom i ostaje nam da po završetku ovog projekta krenemo u rješavanje i tog problema“, kazao je Milić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da je zadovoljan radovima na obilaznici i što je Skupština Brčko distrikta BiH imala razumijevanje za produženje rokova na izgradnji obilaznice.

„Primjetan je veliki napredak radova na obilaznici i mi sada ulazimo u finalizaciju svih neophodnih radova na ovoj trasi. Zadovoljan sam i sretan što smo u Skupštini Brčko distrikta BiH imali razumijevanja za produženje rokova na izgradnji ove trase. Menadžment JP „Putevi Brčko“ ima našu punu podršku i očekujemo da se do utvrđenog roka, odnosno do 15. maja 2019. godine projekat okonča“, kazao je Kadrić.

Direktor JP „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić kazao je da je prvi sloj asfalta završen i da su radovi na ostalim slojevima u toku.

„Finansijski gledano stanje urađenih poslova je na nivou 20 miliona evra i ugrađeno je dosta materijala. Od 25 hiljada kubika betona ugrađene su 24 hiljade. Prvi sloj asfalta je završen, drugi sloj je urađen više od pola, a treći sloj smo uradili kao probnu dionicu na 3 km. U fokusu su radovi na mostovima, izolacije, odvodnjavanje, postavljanje ograda i pored njih možda najveći posao koji je preostao je postavljanje zaštitnih ograda niz čitavu dužinu trase. Ostala je i saobraćajna signalizacija. Biće postavljeno oko 130 znakova i tabli“, kazao je Miškić.

Vlada Brčko distrikta BiH zajedno sa JP „Putevi Brčko“ realizuje projekat obilaznice oko Brčko distrikta BiH na dijelu od naselja Gredice do naselja Gorice u dužini od 18,68 km. Cilj projekta je izmještanje tranzitnog saobraćaja sa postojećeg magistralnog puta koji prolazi kroz centar grada.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime