Predsjednik Skupštine razgovarao s članovima Organizacionog odbora Bajramskog turnira

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, primio je danas članove Organizacionog odbora 17. Međunarodnog bajramskog turnira u malom fudbalu koji počinje 23. decembra 2019. godine i završava se 4. januara 2020. godine.

– Ovo je već afirmisan turnir koji okuplja veliki broj učesnika, a novina je da će ove godine učestvovati i ženski fudbalski klubovi. To je posebna vrijednost u afirmaciji ženskog fudbala – rekao je predsjednik Kadrić. On je dodao da je Organizacioni odbor odgovorno pristupio pripremama i da je uvjeren da će i ove godine Bajramski turnir biti uspješno održan.

– Vlasti Distrikta podržavaju ovaj turnir kao jedan od važnijih sportskih događaja u Brčko distriktu – istakao je predsjednik Kadrić.

Izet Banda, predsjednik Organizacionog odbora, rekao je da su organizatori ovog međunarodnog turnira Nogometni savez Brčko distrikta BiH, Malonogometni klub Klanac Brčko distrikta i Udruženje nogometnih sudija i delegata Brčko distrikta.

– Očekujmo učešće oko 100 fudbalskih ekipa. Turnir je međunarodnog i multietničkog karaktera, a učešće su uz sve fudbalske ekipe s područja Distrikta prijavile i ekipe iz Hrvatske i Srbije. Očekujemo i veliko prisustvo navijača koje smo imali i ranijih godina – rekao je Banda. On je izrazio zahvalnost Vladi i Skupštini Brčko distrikta BiH koji su pokrovitelji ovog turnira i pozvao predsjednika Skupštine da u ponedjeljak 23. decembra otvori ovaj turnir.

Mevludin Mahmić, predsjednik takmičarske komisije Bajramskog turnira, rekao je da će se ekipe takmičiti u sedam kategorija i da će ove godine po prvi put učestvovati i ženske fudbalske ekipe.

– Do sada imamo prijavljeno osam ekipa iz naše regije koje igraju premijer ligu a to su „Radnik“ iz Bijeljine, „Lokomotiva“ Brčko, „Drina“ Zvornik, „Borac“ Bosanski Šamac, „Sloboda“ Tuzla, „Lokomotiva“ Miričina, „Mladost“ Domljevac i novoformirani klub iz Gornjeg Rahića – rekao je Mahmić, dodajući da je do sada prijavljeno ukupno pedeset (50) ekipa i da se prijave primaju do nedjelje 22. decembra za kada je zakazano izvlačenje parova koje će se obaviti u 12 časova.

Bajramski turnir održava se i ove godine u sali Ekonomske škole.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime