spot_img
spot_img

Предложен нови цјеновник: Хоће ли поскупити услуге ЈП “Комунално Брчко”?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ЈП Комунално је Скупштини Брчко дистрикта доставило приједлог новог цјеновника за услуге које ово предузеће испоручује грађанима и пословним субјектима у Брчко дистртикту, а чије цијене нису мијењане дуже од десет година.

„Износ паушалне мјесечне накнаде од 6,60 КМ за одвоз отпада из домаћинстава у Брчко дистрикту је најнижи од свих градова у региону гдје се већ годинама ова ослуга наплаћује на основу броја чланова у домаћинству и она се креће у просјеку од 4 до 5 КМ по члану породице“, истакао је Лука Марић в.д. шефа Радне јединице Чистоћа.

Због драстичног поскупљења горива у протеклих годину дана, те значајног повећања свих других трошкова, паушална накнада од 6,60 КМ за одвоз смећа из домаћинстава у Дистрикту је неодржива и доводи до нерентабилног пословања овог сегмента комуналног предузећа.

Марић је додао да упосленици ове Радне јединице већ годинама имају проблем са непрописним одлагањем крупног отпада на дивљим депонијама у руралним насељима као и поред контејнера у градским мјесним заједницама.

„Иако је током прошлог мјесеца ЈП Комунално Брчко организовало редовну бесплатну акцију одвоза крупног отпада из свих мјесних заједница у Брчко дистрикту свакодневно се у строгом центру града поред контејнера може примијетити одложен крупни отпад попут намјештаја и кућанских апарата“, додао је Марић.

Он је позвао грађане да прописно одлажу крупни отпад, али такођер и инвеститоре новоизграђених стамбених објеката да у складу са Законом о комуналним дјелатностима обезбиједе властити контејнер у који ће кућански отпад одлагати станари из тог објекта.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img