spot_img
spot_img

Предлог буџета: Одржане све три јавне рапсраве, добар одзив грађана

spot_img
spot_img

Одржане су све три јавне расправе о Предлогу буџета Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину за које су грађани и представници мјесних заједница показали велико интересовање те су предали своје захтјеве скупштинској Комисији за буџет.

Члан Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта Урош Војновић рекао је да су захтјеви грађана слични као и претходних година и да се, углавном, односе на инфраструктурне пројекте.

„Да би сви ти захтјеви по новом Закону о буџету били реализовани морају имати одређену пројектно-техничку документацију. Сам новац као одређена ставка у буџету не мора значити ништа с обзиром на то да Закон о буџету предвиђа да капитални пројекти трају двије године и након тога се иде или у обнављање или на укидање тог пројекта. Проблем представља и стално повећање цијена материјала неопходних за реализацију капиталних пројекта због чега се фирме не јављају на тендере. Надам се да ћемо успјети да ријешимо ове проблеме“, истакао је Војновић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић рекао је да је Влада Дистрикта фокусирана да што више форсира реализацију капиталног буџета у рјешавању водоснабдијевања и да резултата већ има.

„Оно што смо чули на јавним расправама је веома корисно и овакав један партнерски однос с мјесним заједницама ће дефинитивно допринијети да ћемо боље разумијевати потребе људи и приступити рјешавању истих“, истакао је Кадрић.

Говорећи о проблему мјерења парцела по новом начину, који је довео до помјерања катастарских граница у мјесним заједницама Плазуље и Горице, Кадрић је рекао да ће се већ ове седмице састати с надлежним из Одјељења за јавни регистар и представницима ових мјесних заједница како би се видјело шта Влада Дистрикта треба да предузме да би се ријешио проблем.

Предложени буџет Брчко дистрикта за 2023. годину износи 281.381.660 КМ и у скупштинској процедури биће шездесет (60) дана. Своје предлоге за расподјелу буџетских средстава у 2023. години грађани могу поднијети писаним путем на протоколу Скупштине или путем мејла info@skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img