Православна Нова година у Брчком уз "Џокерс бенд" - nula49.com
spot_img
spot_img

Православна Нова година у Брчком уз “Џокерс бенд”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Српског културног и просвјетног друштва “Просвјета” сутра ће на платоу испред Споменика српским браниоцима Брчког бити организован традиционални дочек Нове године по јулијанском календару.

Предсјеник брчанске “Просвјете” је рекао да ће посјетиоце од 21 час забављати локални „Џокерс бенд“ а да ће улазак у Нову 2022. годину обиљежити грандиозни ватромет.

Томић се захвалио свим људима добре воље који су помогли органзацију овако једне манифестације гдје ће сви посјетиоци моћи уживати, слушајући овај бенд, уз разна окрепљења током концерта.

„Покровитељ овогодишњег дочека је предсјеник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, а бројни локални привредници и људи добре воље дали су свој допринос да се одржи ова манифестација“, рекао је Томић.

Предсједник “Просвјете” осврнуо се и на погоршање епидемиолошке ситуације у Брчком која је умногоме допринијела да се ове године не организује традиционални годишњи “Просвјетин” концерт. Он се нада да ће са Српском паравославном црквом успјети заједничким снагама организовати Светосавску академију.

Говорећи о резултатима недавно завршеног литерарног конкурса, Томић је рекао да комисија још увјек није успјела завршити тај дио посла због неочекивано великог броја пристиглих радова најавивши проглашење побједничких радова за најкасније седам дана.

Томић је још једном позвао све грађана који нису посјетили изложбу посвећену нобеловцу Петеру Хандкеу да то, до 17. јануара ове године, могу урадити у новоотвореној “Просветиној” галерији „Сава Шумановић“ у Брчком.

Томић је изјавио да би волио, као будућу активност брчанске “Просвјете” у галерији видјети и поставку о турском нобеловцу Орхану Памуку и већ се према његовим ријечима планира тим поводом обратити Амбасади републике Турске у БиХ, како би се оваква изложба и реализовала.

„Ми заиста цијенимо универзалне вриједности и свакако постоји велико интересовање за предсатвљање разних умјетничких дјела у нашој галерији”, закључио је Томић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img