spot_img
spot_img

Право гласа у Брчко дистрикту има 72.780 бирача

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Право гласа на општим изборима у Брчко дистрикту има 72.780 бирача, од којих је 43.469 са енитетским држављанством Федерације БиХ, док је 29.311 бирача са ентитетским држављанством Републике Српске, изјавила је данас предсједник Изборне комисије дистрикта Андреа Мркоњић.

Мркоњићева је рекла Срни да у дистрикту има укупно 141 бирачко мјесто, да је 137 редовних, једно је за гласање у одсуству, док су три бирачка мјеста за гласање на непотврђеним гласачким листићима.

“Формиран је један мобилни тим путем којег ће гласање обавити 42 особе”, појаснила је Мркоњићева.

Она је навела да су одобрене 183 акредитације за изборне посматраче, док је 15 захтјева одбијено, те да је захтјеве доставило 18 овјерених политичких субјеката, од укупно 80 колико их је овјерено на подручју дистрикта од Централне изборне комисије БиХ.

Она је навела да је у Изборној комисији Брчко дистрикта све спремно за предстојеће опште изборе, те да су од Централне изборне комисије БиХ запримили неосјетљиви и осјетљиви изборни материјал.

Мјеста у бирачким одборима су тренутно попуњена, каже Мркоњићева и истиче да је обуку прошло 820 именованих чланова и да су запримили 240 захтјева од 47 овјерених политичких субјеката.

Мркоњићева је рекла и да је незахвално прејудицирати потенцијални ризик, вјерују да ће именовани чланови бирачких одбора већ 1. октобра доћи и преузети изборни материјал, однијети га на локације гдје су бирачка мјеста и уредити их да би све било спремна за 2. октобар.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img