spot_img
spot_img

Познато ко стоји иза плаката који су осванули у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Активисти покрета Картон револуција преузела је одговорност за плакате о подјели БиХ, који су синоћ облијепљени у Брчком, Бијељини и Тузли.

“Линија која се налази на фотографији не представља подјелу Босне и Херцеговине по договору Цветковић-Мачек. Линија која је представљена је траса аутопута коридор Vц, генерацијског пројекта који ће ујединити читаву државу”, наводи се саопштењу активиста поменутог покрета.

“Овом акцијом смо жељели скренути пажњу читавог региона на чињеницу колико смо затровано друштво. Картон револуција је жељела доказати да политичари немају појма шта виде зато што је њихов поглед усмјерен искључиво ка прошлости умјесто ка будућности. Жељели смо доказати како се трује народ, како се измишљају тензије и да апсолутно нико, од оних који нас представљају, не зна препознати оно што је очигледно, највећи економски пројекат у држави”, наводи се у саопштењу.

Подсјетимо да су се данас у три бх. града појавили плакати на којима је било исписано на латиници и ћирилици – “Подјела за коју се ми боримо”.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img