Потписан Уговор са депонијом у Зворнику о прихвату чврстог отпада из Дистрикта

- Реклама -

Делегација Одјељења за комуналне послове брчанске Владе, предвођена шефом Зораном Булатовићем, јуче је у Зворнику потписала Уговор о депоновању чврстог отпада на регионалну депонију “Црни врх”.

Уговор је вриједан готово три милиона марака и потписан је на рок од четири године.

- Реклама -

“Ово је први, веома важан корак, који нам омогућава да у наредној фази окончамо већ започети одабир, односно набавку вучног возила и двије самокомпактирајуће приколице за отпад, као и изградњу претоварне рампе на подручију Дистрикта. Све ово би требало бити окончано, и одвоз чврстог отпада ка Зворнику, стартовати на прољеће наредне године”, рекао је за Радио Брчко шеф ресорног одјељења брчанске Владе Зоран Булатовић.

За општину Зворник, а посебно за Регионалну депонију “Црни врх”, Уговор о сарадњи са Дистриктом има вишеструки значај.

“Прије свега доказујемо да смо препознати у свом послу, јер Брчко је десето подручије у БиХ које чврсти отпад одлаже на нашу депонију. Поред тога висина уговора нас додатно обавезује на максимално професионалан однос у пружању услуга према Дистрикту”, казао је директор Регионалне депоније “Црни врх” Александар Врачевић.

Одвоз отпада према Зворнику практично омогућава еколошко затварање тренутне депоније у Брчком, што је наредна фаза цијелог пројекта.

“Паралелно са овим послом одјељење ће чинити максимум, вјерујем заједно са брчанском Владом и Скупштином, да на већ утврђеној локаци осигурамо отварање Центра за еколошко управљање отпадом у Дистрикту, што је и крајни циљ цијелог пројекта”, додао је шеф Одјељења за комуналне послове брчанске Владе Зоран Булатовић.

Иначе, са окончањем цијелокупног пројекта биће на најсавременији и најквалитетнији начин ријешено вишедеценијско питање одлагања чврстог отпада на овом подручију.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime