Posthumno odlikovano 26 poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Brčkom

Medalje zasluga za narod, kojim je posthumno odlikovano 26 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Brčkog i Bijeljine, sinoć su uručene članovima njihovih porodica.

“Večeras su bila pomiješana osjećanja. Tužni smo jer smo se prisjetili žrtve 26 stradalih boraca Vojske Republike Srpske ali i ponosni na njihovo djelo koje su stvorili, a to je Republika Srpska”, istakao je Siniša Milić, predsjednik Skupštine distrikta.

“Nisu srpski borci odbranili Republiku Srpsku zato što je neprijatelj bio slab i što su međunarodne okolnosti bile drugačije – naklonjene Srbima, već su je odbranili zato što smo bili složni i to je poruka sa ovakvih okupljanja svim našim političarima i donosiocima odluka da samo složni možemo odbraniti Republiku Srpsku u miru”, dodao je Milić.

U ovoj godini, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović Medaljom zasluga za narod posthumno je odlikovala 396 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a povodom Vidovdana – Krsne slave VRS i 15. septembra, Dana poginulih i nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime