spot_img
spot_img

Posjeta komandanta EUFOR- a i direktorice Norveške narodne pomoći za BiH Policiji Brčko distrikta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U posjeti Policiji Brčko distrikta BiH danas su boravili komandant EUFOR-a general Helmut Habermajer i direktorica Norveške narodne pomoći za BiH Valerie Varmington sa saradnicima.

Razlog posjete je prezentacija projekta pod nazivom „Unapređenje mjera kontrole malog oružja i lakog naoružanja” u vlasništvu i pod kontrolom Policije Brčko distrikta BiH.

Tokom posjete razgovarano je sa šefom Policije Brčko distrikta BiH, Goranom Pisićem i njegovim zamjenikom, Senadom Jašarevićem, te je izvršena i kraća prezentacija obilježavanja, etiketiranja i registracije malog oružja i lakog naoružanja.

Policija Brčko distrikta BiH je prva policijska agencija u Bosni i Hercegovini i regiji koja se odlučila na implementaciju ovakvog projekta sa ciljem kvalitetnije i efikasnije kontrole malog oružja i lakog naoružanja u vlasništvu i pod kontrolom Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH ovaj projekat provodi pod okriljem proširenog EUFOR-ovog AWE Masterplan-a, a u saradnji sa Norveškom narodnom pomoći u BiH.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img