Popravljena česma u Eš naselju – ovih dana biće i u funkciji

Ovih dana trebala bi da bude puštena u rad česma sa pitkom vodom u naselju Eš, koja je zbog manjeg kvara više od mjesec i po dana van funkcije, potvrdio je za Radio Brčko Žiko Noviković, predsjednik Mjesne zajednice Bijeljinska cesta.

Prema njegovim riječima problem je nastao primjenom Novog zakona i ukidanja grantova mjesnim zajednicama, zbog čega se popravak česme, kao što je to bio slučaj ranijih godina, nije mogao finasirati iz redovnih sredstava, a posebna sredstva za održavanje česme Mjesna zajednica nije mogla dobiti.

“Rukovodstvo mjesne zajednice je od nadležnih tražilo i postavljanje ‘ležećeg policajca’ na raskrsnici pored prostorija Mjesne zajednice jer je ova raskrsnica postala opasna za najmlađe školarce koji svakodnevno prelaze ovu ulicu iduću na nastavu“, rekao je Novaković.

“Postavljanje ‘ležećeg policajca’, iako je odobreno od nadležnog Odjeljenja i Policije još uvijek nije urađeno”, istakao je Novaković.

Novaković kaže da je započela i rekonstrukcija dječijeg igrališta koje će biti ograđeno kako bi se osigurala maksimalna zaštita djece koja će koristiti ovo igralište.

“Ogradićemo dječje igralište da mala djeca ne istrčavaju na ulicu, kako bismo ih zaštitili”, rekao je Novaković.

Rukovodstvo brčanske mjesne zajednice Bijeljinska cesta, pored brojnih već ostvarenih projekata, ima u planu u svom naselju u skorije vrijeme izgraditi i teretanu na otvorenom kako bi djeci, ali i odraslima omogućili prostor za igru i bavljenje sportom.

“Teretanu na otvorenom trebali bismo igraditi na zelenoj površini u ulici Paje Jovanovića, na prostoru koji djeca svakako već koriste za igru. Mi u rukovodstvu se trudimo da omogućimo omladini što više prostora za bavljenje sportom te da se što manje bave aktivnostima koje nisu primjerene za mlade”, istakao je Novaković.

U Mjesnoj zajednici “Bijeljinska cesta” ovih dana je obilježen i Dan Mjesne zajednice tokom kojeg je sumirano sve ono što je urađeno u protekloj godini, ali i ukazano na one probleme koje je neophopdno riješiti u narednom periodu na zadovoljstvo svih građana koji žive na ovom prostoru.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime