spot_img
spot_img

Полумаратон контра Видовданске трке

spot_img
spot_img

Нека се све што подсјећа на традицију, једним потписом гаси. И то шутке. Да нико не дигне глас. Да се не би ко узрујао. Ради шећера.

Лакше је из далека гледати како пропада. Многи се, пуни цинизма, питају зашто се не живи у овом граду. Да се савлада градиво. Није град прћија, па да омлаћују са њим.

Изанђали изговори који се дају како је то вишезначно корисно, више нико не прихвата. Урушише све што „мирише“ на бивствовање. За багателу.

Видовданску трку замијенио Полумаратон. Ни цијела трка, већ пола трке. Какав апсурд. Цинизам. Освета… Шта ли? И увијек уз одобравање. Није први пут.

Двадесет четири трке избрисане!

Ко да их никада није ни било. Да не ланем, страх ме. О двадесет четири трке, о седамдесет хиљада тркача, о нашим животима одлучује Комисија. Срамотно.

Видовданску трку су комисијски акционари, све уз помоћ посланичку, утамничили.

Превише је успјешна, била и остала већа и познатија од посланика, намјесника, од Комисије ( магистарских и докторских звања). Уз то и Видовданска…

На челу комисије? Познато је ко стварно ОДЛУЧУЈЕ. Трговци по образовању. Академици по звању. Како би трговац радио другачије, до за МАРЖУ. Профит. Да се лијева и десна страна рачуна, кроз инокосни џеп незасити, уравнају. И тако већ 22 године.

Докле више.

Јесмо ли ми сви заробљеници њихове незаситости. Сви ли се правимо или смо стварно луди. Обилазимо ко мачка око вреле каше.

Ради мира у кући, занијемили. Свако у свом ћошку. И само безлично, дижу руку. Ко да им је народ дао глас да угасе, трку, ногомет, базене.

Базени осим у плановима,постоје у вицу: Ми имамо затворене базене. Калауз је на правом мјесту..

Ни лоптање није много боље прошло. Јединог спортског стогодишњака гуше. Хвале се како кроз Јединство, бране нацију од похаре. Лажу. Бране властити џеп. Навика је од фусбала јача… Волим и ја тебе али те не гушим… Некако се одбојка успјела обранити.

Да ли због познате брчанске одбојкашке примачке школе. Можда је ово примачка постало заразно па се шири. Неки на руке добро примају лопту, а неки НАРУКВИЦУ. Ковидозно. Остали спортови то нису се успјели. О њиховом преживљавању одлучује КОМИСИЈА.

Кристално јасно. Плаћање на рате.

Спорту у Брчком пријети затирање. Не може ON LINE, као култура. Спорт би LIVE.

PS

Бадава је суд осудио двојицу. Ћазима и Бошка. Много више тих дилеја треба да се сусретне са правдом. Систем је крив. Ћазе и Бошкић су само нуспроизводи. Грешке.

Да се крупнији опиљци не би одломили. Више би забољело. Који би се правдали заштитом виших интереса. Не зна се да ли се ради и о вишим износима.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img