spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta bila domaćin posljednje sesije u okviru projekta PSP

spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH bila je domaćin posljednje aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Program socijalizacije s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije u Brčko distriktu BiH“ (PSP), a koji Policija u skladu s potpisanim Memorandumom o razumijevanju potpisanom u martu ove godine, realizuje u saradnji sa organizacijom Project Harmony Inc. (PH International).

Ova sesija bila je namijenjena vijećima roditelja obrazovnih ustanova s područja Brčko distrikta BiH, od kojih je učestvovalo 29 predstavnika iz Druge i Sedme osnovne škole, te javnih ustanova Gimnazija i Tehnička škola.

Cilj sesije čiji su predavači bili policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, bio je upoznati roditelje sa rizicima na internetu i dostupnim alatima za smanjenje negativnih posljedica po mlade prilikom korištenja interneta, a bio je predstavljen i „Vodič o opasnostima od upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija“ namijenjen roditeljima i svim ostalim koji su odgovorni za sigurnost mladih.

U izradi pomenutog Vodiča učestvovali su policijski službenici koji su u septembru ove godine učestvovali u studijskoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img