spot_img
spot_img

Подршку Републике Српске добиле 62 вишечлане породице из Брчког

spot_img
spot_img

У Брчко дистрикту су 62 лица за јануар добила 750 КМ на основу Закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској и то са припадајућим доприносима, изјавио је данас Срни предсједник Општинског одбора СНСД-а Брчко Синиша Милић.

Милић је захвалио Влади Републике Српске што је прихватила приједлог ове општинске организације и препознала потребу да и грађани дистрикта, који посједују држављанство Српске, под истим условима, буду обухваћени овим програмом.

Он је додао да, на основу потписаног Меморандума са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, Пореска управа Брчко дистрикта врши провјере података неопходних за реализацију Закона.

Милић је навео да је, према стању на дан 10. март, у систем за унос података при овом министарству унесено 87 корисника из Брчког, међу којима уредну документацију има 77 корисника, док десет има непотпуну документацију или не испуњава услове прописане Законом.

Он је напоменуо да ће вишечлане породице право на ову помоћ имати све док најмлађе дијете у тим породицама не напуни 18 година.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img