Počinje izgradnja Omladinskog kulturnog centra u Grčici

Nakon sastanka povjerenika MZ Grčica, Vedrana Jovičića, sa gradonačelnikom Sinišom  Milićem i Srđanom Blažićem, šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, pokrenute su konkretne aktivnosti u vezi sa početkom izgradnje Omladinskog kulturnog centra u ovoj mjesnoj zajednici.

Postojeća sredstva od 215.000 KM koja su obezbijeđena kapitalnim budžetom za 2012. godinu aktiviraće se za izgradnju prve faze koja podrazumijeva građevinske radove, zidanje i pokrivanje objekta.

- Reklama -

Jovičić je naglasio da ima obećanja nadležnih da će se, u kapitalnom budžetu za ovu godinu, obezbijediti i kompletan ostatak novca za dovršetak objekta.

Prema grubim procjenama biće potrebno još oko 800.000 KM.

Centar će sadržavati prostor za razne kulturno- sportske aktivnosti koje će se odvijati u saradnji sa drugim srodnim društvima iz Brčkog, a planirana je i arheološko-muzejska postavka. Površina centra u Grčici će iznositi oko 1.300 metara kvadratnih.

Rok za završetak gradnje je kraj 2018. godine. Centar će se nalaziti na lokaciji bivše ODP „Tehnograđa“, kod zgrade MZ Grčica.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime