Počeo treći “Krug prijateljstva”

U organizaciji brčanskog biciklističkog kluba “Sveti Nikolaj”, a pod pokroviteljstvom Stalne radne grupe za regionalni i ruralni razvoj jugoistočne Evrope, danas je počeo četverodnevni biciklistički maraton “Krug prijateljstva”.

Brojni biciklisti iz regiona okupili su se danas u Brčkom, odakle maraton kreće. Gosti su stigli iz Banja Luke, Loznice, Smederevske Palanke, Beograda, Višegrada…

- Reklama -

“Vozimo danas prvu etapu u pravcu Tršića i naredna četiri dana vozimo na kraju do Višegrada. Cilj manifestacije je promocija turističke ponude regiona. Ovom biciklističkom vožnjom želimo da istaknemo te potencijale koje ima naš region jer zaista ima šta da ponudi” rekao je medijima Željko Novaković, predsjednik Biciklističkog kluba “Sveti Nikolaj” Brčko.

“Tu smo, prije svega, zbog podrške koju ovaj klub daje seoskom turizmu jer će sav smještaj biti u seoskim domaćinstvima a samim tim će biti promovisana i mala seoska i poljoprivredna gazdinstva” kaže Mirela Lazić-Čaušević, Stalna radna grupa za regionalni i ruralni razvoj jugoistočne Evrope.

Iz Brčkog je krenulo 30 biciklista a uz put će im se priključivati još njih.

“Pridružili su nam se biciklisti iz Brčkog jer smo napravili jedan skromni defile kroz grad, kao mini biciklijadu. Okupili smo lokalne bicikliste koji ne mogu možda da voze sva četiri dana ali svakako žele da budu dio maratona. U toku putovanja pridruživat će nam se biciklisti u Loznici, Krupnju, Ljuboviji, Bratuncu, na Tari i u Višegradu” dodaje Novaković.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime