Pelagićevo: Osnovna škola bez mobilnih telefona

Od ovog polugodišta, 270 učenika osnovne škole u Pelagićevu ne nosi telefone u školu, jer su tako odlučili i nastavnici i roditelji. Efekti su bolji od očekivanih!

Samo mjesec dana ranije nisu mogli zamisliti odmor bez mobilnog telefona, igrica i poruka. Sada- sasvim drugačije, i telefoni u školi za njih su prošlost. Kažu: bez telefona se moglo, može i treba.

- Reklama -

Učenica Stanela Radić kaže – ne nosim, mislim da je to štetno za zdravlje, više se družimo kad ne nosimo telefone.

Nastavnici tvrde, učenici su od polugodišta, čak i pažljiviji na nastavi.

Prof. fizike i matematike Aleksa Mitrović kaže – mislim da jesu, zna se desiti u odjeljenju da zazvoni telefon, evo sada toga više nema.

Zajednička briga nastavnika i roditelja o zdravlju i boljem uspjehu učenika, osnovni su motivi što je Nastavničko vijeće odlučilo da učenici ne nose mobilne u školu. Ako je neophodno da nekoga nazovu, rješenja, kažu, ima!

Olga Lazić direktor OŠ V. Pelagić, Pelagićevo kaže – učenicima smo isto tako saopštili da mogu da koriste telefon u naše 3 kancelarije ako imaju bilo kakav problem.

Bilo je, kažu i manjih provjera, da li neko od njih negdje skriva telefon?

– Pokušali smo malo da uđemo u učionicu da pregledamo njihove džepove, torbe, pa smo se čak našalili da vidimo možda u čarapama u cipelama, ali ne – učenici su to shvatili ozbiljno, kaže Olga Lazić direktor OŠ V. Pelagić.

Kazne za neposlušne nisu predviđene. Sve je na savjesti samih učenika i njihovih roditelja. U školi su zadovoljni: plan trenutno besprekorno fukcioniše.

Više u prilogu RTRS-a:

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime