PDP Brčko: Prijedlog za jednokratnu finansijsku naknadu svim zdravstvenim radnicima

Zbog ljudske i profesionalne požrtvovanosti koju su pokazali u periodu krize na spašavanju života građana Brčko distrikta zaposleni u zdravstvenom sistemu, policijski službenici, kao i svi drugi koji su se neposredno izlagali opasnosti virusom korona zaslužuju posebnu zahvalnost i poštovanje, smatraju u brčanskoj Partiji demokratskog progresa.

“U ovo pandemijsko vrijeme oni su naši istinski heroji, prvi na linije borbe suzbijanja pandemije”, ističe se u saopštenju koje je PDP Brčko uputio medijima.

“Smatramo da bi stimulacija onih zdravstvenih radnika koji su podnijeli najveći teret tokom pandemije trebala da bude simbolički čin – njima kao podsticaj da se cijeni to što su radili, građanima kao vraćanje nade da se misli o onima koji istinski predano i odgovorno rade, a opomena onima koji su u proteklom vremenu izbjegavali da se profesionalno i odgovorno bave svojim poslom”, dodaju iz PDP-a.

“Zbog toga, Partija demokratskog progresa predlaže da Upravni odbor JZU “Zdravstveni centar” donese odluku o jednokratnoj isplati finansijske naknade svim zdravstvenim radnicima koji su bili direktno angažovani u borbi protiv virusa korona”, poručuju iz ove stranke.

“Partija demokratskog progresa će nastaviti podržavati i boriti se za stimulisanje rada zdravstvenih radika, koji savjesno i odgovorno obavljaju svoje poslove, jer upravo oni treba da predstavljaju budućnost zdravstvenog sistema Brčko distrikta”, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime