spot_img
spot_img

Ovo su novi šefovi odjeljenja u Vladi Brčko distrikta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčkog dr Zijad Nišić u skupštinsku proceduru proslijedio je imena članova novog saziva Vlade Distrikta, u kojoj su u skladu sa izmjenama parlamentarne većine dva nova šefa odjeljenja iz reda SBB-a, te jedan iz Naroda i pravde.

„Na mjesto šefa Odjeljenja za urbanizam i prostorno planiranje predložen je Suad Mašić iz Naroda i pravde, a na pozicije šefova Odjeljenja za zdravstvo i Odjeljenja za stručne i administrativne poslove predloženi su Senad Tufekčić i Asmir Mujanović, kadrovi SBB-a. U narednih petnaest dana Skupština prema zakonu može uložiti veto na prijedloge gradonačelnika, mada ne vjerujem da će se to desiti“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Očekuje se da tokom dana u Skupštinu stigne, u skladu sa novom parlamentarnom većinom i gradonačelnikov prijedlog sa imenima njegovih savjetnika.

„Gradonačelnik maksimalno može imenovati šest savjetnika za različite oblasti i do sada je taj broj bio maksimalno popunjen, pa se očekuje da i nadalje tako bude“, dodao je Milić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img