Osnovna muzička škola Brčko raspisala Javni oglas za prijem učenika - nula49.com
spot_img
spot_img

Osnovna muzička škola Brčko raspisala Javni oglas za prijem učenika

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko raspisan je Javni oglas za prijem učenika na instrumentalne odsjeke (klavir, violina, harmonika, flauta i gitara) te odsjek za solo pjevanje.

Kandidati koji će u narednoj školskoj godini (2023/2024) upisati četvrti ili treći razred mogu aplicirati za upis na instrumentalne odsjeke, dok kandidati koji će u narednoj školskoj godini u redovnoj školi upisati drugi razred mogu aplicirati za prijem u pripremno odjeljenje.

Što se tiče kandidata koji žele izučavati odsjek za solo pjevanje potrebno je da su uzrasta od 14 do 17 godina.

Osnovna muzička škola pohađa se paraleno sa redovnom školom te učenici koji su upisani na instrumentalne odsjeke školu pohađaju šest godina, dok učenici koji pohađaju odsjek za solo pjevanje isti pohađaju dvije godine. Pripremno odjeljenje traje jednu godinu.

„Učenici naše škole prepoznati su kao jedni do najuspješnijih u državi i regionu na svim takmičenjima gdje su nastupali, te su u konačnici veliki reprezenti kulture Brčko distrikta u inostranstvu i zemlji“. istakao je direktor Osnovne muzičke škole Brčko, magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić.

Osnovna muzička škola kontinuirano obogaćuje sve bitne manifestacije u gradu nastupima svojih učenika ali i profesora.

„Moramo zaista biti ponosni na naše učenike ali i jako kvalitetan nastavni kadar koji radi u školi i koji u pravom smislu može biti uzor našim učenicima da se na najljepši mogući način bave umjetnošču“, istakao je direktor Hasić, te pozvao roditelje da upišu svoju djecu u Osnovnu muzičku školu Brčko koja već 73 godine uspješno obrazuje generacije ne samo umjetnika nego i ljudi koji su svoj profesionalni put nastavili u drugim profesijama.

Javni oglas ostaje otvoren do 05. 05. 2023. godine.

Prijave za upis u Osnovnu muzičku školu mogu se preuzeti i predati svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 12:00 časova u sekreterijatu škole.

Prijemni ispiti za sve kandidate održat će se 11. i 12. 05. 2023. godine, tačna satnica polaganja prijemnog ispita bit će objavljena na vratima škole i službenoj facebook stranici škole nakon zatvaranja javnog oglasa.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img