Olujno nevrijeme mobilisalo sve javne službe u Brčkom

Mobilne od sinoć, sve javne službe Brčko distrikta i danas rade na raščišćavanju puteva, javnih površina i saniranju oštećenja na dalekovodima i niskonaponskoj mreži koje je juče, kasno poslijepodne izazvalo olujno nevrijeme. Vatrogasne jedinice u Brčkom imale su 18 intervencija.

– Na sreću nije bilo ugrožavanja života ljudi ali je bilo dosta oštećenja na stambenim objektima i putevima. Najčešća intervencija bilo je uklanjanje stabala sa puteva u gradu. Gasili smo i tri požara, kod Gramosove pumpe i u jednom stanu – rekao je Senad Kamenjašević iz Vatrogasne službe Distrikta.

- Reklama -

Jelena Lugonja portparol JP „Komunalno Brčko“ kaže da radnici RJ „Čistoća“ imaju pune ruka posla.

– Za čišćenje javnih površina od polomljenog drveća u gradu trebaće im gotovo cijela nedjelja, a tu su i domaćinstva koja našu pomoć mogu zatražiti putem naše besplatne info linije – rekla je Lugonja dodajući da će, kako bi što prije očistili grad, obustaviti sve druge aktivnosti.

Ona ističe da danas očekuju potpunu normalizaciju snabdijevanja Distrikta strujom.

– Više dalekovoda je bilo u prekidu. Bez struje u ostali dijelovi ili cijela naselja: Gredice, Brezovo Polje, Popovo Polje, Ražljevo, Krbeti, Slijepčevići, Gluhakovac, Grbavica. Radnici RJ Elektrodistribucija radili su do kasno u noć ali je problem bio istočni dio Distrikta gdje dalekovodi prolaze kroz šumu zbog čega su naselja tog dijela bila bez struje cijelu noć. Dalekovod Gredice – Lipovac je popravljen, radimo dalekovod Korenita, a dio teritorije Distrikta koja se strujom snabdjeva sa dalekovoda Crnjalovo biće bez struje dok se ne okonča intervencija kolega iz Bijeljine – rekla je Lugonja.

U Odjeljenju za poljoprivredu kažu da je olujno nevrijeme najviše oštetilo kukuruz koji je povaljan na oko 20 odsto površina. Štete ima i na pšeničnim poljima na kojima nije završena žetva, a sporadično i na plastenicima gdje je jak vjetar pokidao najlone.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime