spot_img
spot_img

Oglasili se iz Policije Brčko distrikta: Da li je Kadrić prošao kroz crveno?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

S obzirom da je dana 08.09.2022. godine na jednom brčanskom portalu objavljen članak u kojem su iznešene određene informacije o postupanju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, a da prethodno nisu tražene bilo kakve zvanične informacije od Policije, u cilju objektivnog informisanja javnosti, dajemo sljedeće saopštenje.

Policija Brčko distrikta BiH je provela interni postupak na okolnosti postupanja policijskih službenika u predmetnom događaju, kojom prilikom nije utvrđeno da su policijski službenici postupali nezakonito i nepravilno, osim određenog odstupanja od Instrukcije o načinu ponašanja i međusobnim odnosima policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, u vezi čega će biti preduzete mjere na unapređenju profesionalnih standarda.

Isto tako, internim postupkom je utvrđeno da je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dana 23.08.2022. godine oko 20,15 sati svojim privatnim vozilom u kojem je bio sam, prošao kroz raskrsnicu „Kazino“, ali na osnovu pregleda tehničkih sistema Policije na navedenoj raskrsnici nije zabilježeno da je navedenim vozilom prolaskom kroz raskrsnicu počinjen prekršaj propisan odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policija Brčko distrikta BiH ovom prilikom snažno podržava dalje jačanje partnerstva sa zajednicom, unapređenje komunikacije sa medijima i transparentnosti u radu.

POLICIJA BRČKO DISTRIKT BiH

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img