spot_img
spot_img

Одржана заједничка новогодишња прес конференција Владе и Скупштине Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је одржана новогодишња прес конференција на којој су се обратили градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић и предсједник Скупштине Дистрикта Синиша Милић, осврнувши се на активности новоформиране власти у току 2021. године.

У свом уводном говору, градоначелник Кадрић подсјетио је да је новоименована Влада Дистрикта, која је са радом започела 19. јануара ове године, усвојила два буџета и два ребаланса буџета примјењујући нови Закон о буџету уз све пратеће подзаконске акте, те је нагласио битне документе који су усвојени попут Стратегије развоја Брчко дистрика БиХ, као и пројекте који се приводе крају – Купалиште у Брезовом Пољу, реконструкција СМС Блатуша, премјештање градске фонтане „Рибица“ и слично.

„Покренули смо реализацију пројеката у нашем граду, ослушкујући потребе наших грађана, у жељи да Брчко буде локална заједница за примјер, као што су уљепшавање ужег центра града и реконструкција објеката у пјешачкој зони, утопљавање зграда Дома здравља и Болнице, трасирање аутопута кроз територију Брчко дистрикта, који ће чинити будућу дионицу аутопута Београд-Сарајево…“ између осталог је истакао Кадрић.

Он је подсјетио да је Влада започела са интензивном реализацијом пословних иницијатива реномираних компанија, те да се од тих инцијатива очекују бенефити искључиво за грађане Дистрикта и стварање правног амбијента који ће у будућем периоду привући и повећати долазак инвеститора на подручје Дистрикта.

„Уз подршку Свјетске банке, пред нама су четири важна пројекта: изградња центра за управљање чврстим отпадом, санација постојеће депоније и њено уређење, уређење обале ријеке Саве, регулација корита ријека Брке и Близне“, казао је градоначелник, те споменуо и долазак великог броја амбасадора, чланова међународних организација и високопозиционираних државних службеника.

Предсједник Скупштине Дистрикта Синиша Милић описао је годину која је на измаку као задовољавајућу, узимајући у обзир околности у којима је дјеловала и Влада и Скупштина, прије свега мислећи на услове узроковане пандемијом. „Мислим да смо показали висок степен одговорности, будући да је Влада Брчко дистрикта формирана најраније од свих извршних власти на простору Босне и Херцеговине, и мислим да је то показало и одредило правац дјеловања ове владајуће већине, дакле, постигнута је сагласност о избору градоначелника, предсједника скупштине и кренуло се у реализацију значајних пројеката“, изјавио је Милић, те нагласио и значај формирања Канцеларије за превенцију корупције, наручито у смислу заштите оних који пријављују корупцију.

„У сваком случају, подијелит ћу оптимизам за 2022. годину, у нади да ће бити боља него ова која је на измаку, како у погледу епидемиолошке ситуације, тако и у смислу стварања услова за економски развој Дистрикта Брчко, што значи да ће млади тражити своју перспективу и градити на простору Брчко, и да ће они који су отишли из овог града, наћи мотиве да се врате и да заједнички креирамо и проводимо политике“, за крај је додао предсједник Скупштине Синиша Милић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img