spot_img
spot_img

Одржана сједница Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта: Мјере остају на снази

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ донио је наредбу којом се свим угоститељским објектима на подручју Брчко дистрикта БиХ у наредних 15 дана ограничава обављање дјелатности до 23:00 часа, а петком, суботом и недјељом до 24:00 часа уз обавезу поштовања свих важећих препорука и мјера за заштиту од ширења корона вируса.

Угоститељским објектима на подручју Брчко дистрикта БиХ омогућава се 30 минута толеранције као одређени период у којем би гости били дужни напустити објекат након истека прописаног радног времена.

Штаб је такође, након разматрања стања у школама и узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију, усвојио наредбу да протокол за почетак наставе у вези с COVID-19 са свим приписаним мјерама и наредних 15 дана остаје на снази.

Усвојена је наредба да се ступи у набавку заштитне опреме и дезинфекционих средстава, на захтјев Стручне службе Скупштине, за потребе Локалне изборне комисије за неометано спровођење локалних избора у складу са епидемиолошким мјерама.

Штаб за заштиту и спасавање донио је и наредбу којом се прописује обавезно ношење маски на аутобуским стајалиштима гдје се окупља велики број људи као и наредбу да се Инспекторату Брчко дистрикта БиХ омогући инспекцијска контрола градског, приградског, међуентитетског и јавног међународног саобраћаја.

Штаб за заштиту и спасавање указао је на обавезу поштовања наредби о ношењу маски у затвореном простору и најавио да ће ступањем на снагу Закона о заштити становништва од заразних болести Брчко дистрикта БиХ санкције за кршење наредби, односно одредби закона бити знатно ригорозније.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img