spot_img
spot_img

Održana prva javna rasprava o budžetu

spot_img
spot_img

Održana je prva javna rasprava o predlogu budžeta Brčko distrikta BiH za 2024. godinu, koji iznosi 398,9 miliona KM.

Predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH Srđan Blažić rekao je da će Komisija razmotriti sve pristigle predloge i zahtjeve građana i one opravdane uvrstiti u budžet.

„Očekujemo da će nakon šezdeset dana skupštinske rasprave predlog budžeta biti usvojen u skladu sa Statutom Brčko distrikta“, rekao je Blažić.

Blažić je napomenuo da je u predloženom budžetu 92 miliona KM preneseno iz kapitalnog budžeta za 2021, 2022. i 2023. godinu, dok kapitalni budžet za 2024. iznosi 28 miliona KM.

„Oko 30 miliona KM su sredstva namijenjena za socijalna i druga davanja kroz Odjeljenje za zdravstvo i Odjeljenje za obrazovanje. Važno je napomenuti da je u ovom predlogu budžeta planirano povećanje plata za pet odsto što je u skladu sa dogovorom sa Sindikatom Distrikta. Na ovaj način osnovica za obračun plate će sa 700 biti povećana na 735 KM“, pojasnio je Blažić.

Vesna Arsenić, predsjednik Mjesne zajednice Plazulje, istakla je da su u budžetu za narednu godinu za ovu mjesnu zajednicu planirana sredstva za izgradnju vodovodne mreže, čime će se riješiti dugogodišnji problem vodosnabdijevanja u Plazuljama.

„Sada samo čekamo da se budžet usvoji kako bi se moglo krenuti u realizaciju ovog projekta“, rekla je Arsenićeva.

Ferida Halilović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja oboljelih od malignih bolesti „Brčansko srce“, rekla je da očekuje da Udruženje sljedeće godine dobije veću finansijsku podršku od Distrikta kako bi moglo da realizuju sve planirane aktivnosti od društvenog značaja.

Juro Blažević, predsjednik Mjesne zajednice Krepšić 2, rekao je da je u ovoj mjesnoj zajednici neophodno povezati domaćinstva sa gradskim vodovodom, kao i izgraditi autobusko stajalište.

Druga javna rasprava o predlogu budžeta Brčko distrikta za 2024. godinu biće održana u subotu, 21. oktobra 2023. godine, u sali za plenarna zasjedanja, s početkom u 12 časova.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img