Održana konstitutivna sjednica Privrednog savjeta Brčko distrikta

U Gradskoj vijećnici u Brčkom danas je održana prva, konstitutivna sjednica Privrednog savjeta Brčko distrikta BiH koji će imati cilj da kroz javno-privatni dijalog prepozna probleme privrede Brčko distrikta BiH, te predloži inicijative za njihovo prevazilaženje.

Amra Abadžić, šef Pododjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, kazala je da u Privrednom savjetu učestvuje 21 predstavnik od kojih 11 dolazi iz privatnog sektora što će, kako je naglasila, dodatno dati efikasniji način rješavanja problema u privredi.

- Reklama -

„U Privredni savjet svi su uključeni: Privredna komora, Udruženje poslodavaca, Sindikat, civilno društvo, Vlada Distrikta, institucije, i svi su na jednom mjestu gdje identifikujemo problem. Danas smo stvorili sve preduslove da zvanično počnemo sa radom i čeka nas mnogo zadataka, a među njima je i kako zadržati mlade u Distriktu“, kazala je gospođa Abadžić.

Jelenko Ilić, predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH, kazao je da je danas predloženo i niz inicijativa koje se odnose na poboljšanje privrednog ambijenta.

„Osnovano je vrlo važno tijelo čiji je zadatak da radi prvenstveno na unapređenju privrednog ambijenta. Danas je dato mnogo inicijativa i treba da iskoristimo sve naše potencijale za razvoj ove zajednice“, kazao je Ilić.

Na današnjoj sjednici za predsjednika Privrednog savjeta imenovan je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, dok je za potpredsjednika izabran Ševal Suljkanović. Takođe, danas je usvojen i Poslovnik o radu Privrednog savjeta, te predložene inicijative za dalje djelovanje.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime