spot_img
spot_img

Одржана конститутивна сједница Привредног савјета Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници у Брчком данас је одржана прва, конститутивна сједница Привредног савјета Брчко дистрикта БиХ који ће имати циљ да кроз јавно-приватни дијалог препозна проблеме привреде Брчко дистрикта БиХ, те предложи иницијативе за њихово превазилажење.

Амра Абаџић, шеф Пододјељења за привредни развој, спорт и културу, казала је да у Привредном савјету учествује 21 представник од којих 11 долази из приватног сектора што ће, како је нагласила, додатно дати ефикаснији начин рјешавања проблема у привреди.

„У Привредни савјет сви су укључени: Привредна комора, Удружење послодаваца, Синдикат, цивилно друштво, Влада Дистрикта, институције, и сви су на једном мјесту гдје идентификујемо проблем. Данас смо створили све предуслове да званично почнемо са радом и чека нас много задатака, а међу њима је и како задржати младе у Дистрикту“, казала је госпођа Абаџић.

Јеленко Илић, предсједник Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ, казао је да је данас предложено и низ иницијатива које се односе на побољшање привредног амбијента.

„Основано је врло важно тијело чији је задатак да ради првенствено на унапређењу привредног амбијента. Данас је дато много иницијатива и треба да искористимо све наше потенцијале за развој ове заједнице“, казао је Илић.

На данашњој сједници за предсједника Привредног савјета именован је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, док је за потпредсједника изабран Шевал Суљкановић. Такође, данас је усвојен и Пословник о раду Привредног савјета, те предложене иницијативе за даље дјеловање.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img