spot_img
spot_img

Одржана јавна расправа о измјенама и допунама Закона о образовању

spot_img
spot_img
spot_img

Комисија за образовање, спорт, културу и сарадњу с вјерским заједницама Скупштине Брчко дистрикта и Владино Одјељење за образовање одржали су јавну расправу о измјенама и допунама Закона о образовању у основним и средњим школама Брчко дистрикта.

Предсједавајући Комисије Сенад Османовић рекао је да је циљ јавне расправе да се са стручне и јавне стране размотре предложене измјене и допуне, од којих су, каже Османовић, неке квалитетне док би друге, по мишљењу посланика и учесника јавне расправе, требало мијењати.

Османовић је подсјетио да се измјене односе, прије свега, на утврђивање наставних и ненаставних дана, описно оцјењивање ученика у првој тријади те запошљавање у образовним институцијама.

„То су процедуралне измјене, осим оних које се односе на радни статус асистената, који ће сада имати могућност запослења на одређени или неодређени период. Постоји тенденција за увођење екстерне матуре за средњошколце и основце, јер наши средњошколци морају да полажу матурски испит уколико желе да упишу факултет ван Брчког“, истакао је Османовић.

Предлоге на измјене и допуне Закона о образовању у основним и средњим школама Брчко дистрикта грађани могу доставити Комисији до наредне сриједе.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img