spot_img
spot_img

Одржана друга јавна расправа о Предлогу буџета Брчко дистрикта за 2023. годину

spot_img
spot_img

Одржана је и друга од укупно три јавне расправе о Предлогу буџета Брчко дистрикта за 2023. годину.

Предсједавајући Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да ће Комисија прегледати све предлоге грађана и невладиног сектора који су стигли током и ван јавних расправа те да ће се све што буде оправдано наћи у коначној верзији буџета Дистрикта за 2023. годину.

Блажић је напоменуо да ће предложени буџет у скупштинској расправи бити шездесет (60) дана што је довољно времена да се изврши прерасподјела средстава унутар буџета и повећају одређени износи, прије свега, социјалних давања.

„Унутар буџета постоје одређене ставке и намјене које можемо прерасподијелити. Много тога смо обухватили ребалансом буџета за 2022. годину. Надам се да ћемо добар дио тих предлога укључити у коначну књигу буџета Дистрикта за 2023. годину“, рекао је Блажић.

Предсједник Удружења обољелих од мишићне дистрофије Ениса Рендић рекла је да ће ово удружење поднијети захтјев за изградњу прилазних рампи на раскрсницама и институцијама у Дистрикту гдје нису постављене како би се олакшао прилаз лицима у инвалидским колицима.

Деспот Вуковић из мјесне заједнице Центар два истакао је да је у тој мјесној заједници неопходно поново оспособити јавну чесму са које се водом снабдијевало више насеља.

Трећа јавна расправа биће одржана у суботу, 22. октобра у сали за пленарна засједања Скупштине Брчко дистрикта, с почетком у 12 часова.Позивају се сви заинтересовани грађани да учествују и у овој јавној расправи и изнесу своје предлоге о расподјели средстава у буџету Дистрикта за 2023. годину који износи 281.381.660 КМ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img