spot_img
spot_img

Одржан први Отворени парламент

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта, организовала је данас први „Отворени парламент“ са младима чији учесници су били ученици брчанских средњих школа.

Предсједник Скупштине Синиша Милић, који је на питања ученика одговарао заједно с потпредсједником Ивом Филиповићем, рекао је да је циљ Отвореног парламента да се грађанима приближи рад Скупштине.

Он је напоменуо да ће Отворени парламент постати пракса Скупштине како би се грађанима пружила и прилика да буду активнији у процесу доношења одлука ради стварања бољих услова за живот у овој локалној заједници.

„Скупштина је отворена према грађанима и они треба да буду информисани о раду ове и других институција Дистрикта и политичких актера који раде у њихово име. Отворени парламент је начин да грађанима пружимо адекватне информације како би и они могли да буду активни у политичком дјеловању“, истакао је предсједник Милић.

Ана Иванек, матурант Гимназије „Васо Пелагић“, рекла је да је захваљујући Отвореном парламенту стекла више знања о раду Скупштине Брчко дистрикта и да од руководства Скупштине очекује да ће да размотри идеје које су им млади представили.

Млади су тражили да градски превоз буде организованији, да се побољша практична настава у средњим школама, да се безбједност у градском парку побољша бољим освјетљењем, а на улицама постављањем успоривача брзине код пјешачких прелаза у близини школа, да се матурски испит организује као и у околним градовима и општинама, те формира oмладински парламент.

Предсједник и потпредсједник Скупштине младима су обећали да ће ова институција на својим сједницама разматрати све оно о чему се говорило на првом Отвореном парламенту и да ће у складу са могућностима учинити све да идеје младих заживе.

Први Отворени парламент Скупштина Брчко дистрикта организовала је у сарадњи с Мрежом „Промовиши позитивно“ и Канцеларијом ОЕБС-а у Брчком.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img