Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta

Nova, 60. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH zakazana je za srijedu 11. marta 2020. godine u 10 časova.

Ova sjednica počeće nakon što poslanici završe razmatranje preostalih tačaka iz dnevnog reda 59. redovne sjednice.

Na današnjem pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Distrikta usaglašen je obiman dnevni red 60. redovne sjednice.

– Sjednicu će obilježiti razmatranje izvještaja o radu institucija a najznačajnije tačke dnevnog reda su razmatranje Izvještaja o radu Vlade za prošlu godinu i Programa rada Vlade za ovu godinu, Izvještaja o radu Direkcije za finansije u prošloj godini kao i Izvještaja o izvršenju budžeta za devet mjeseci 2019. godine – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, nakon pripremnog sastanka.

Dodao je da je na dnevnom redu nekoliko tačaka koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa za realizaciju kapitalnog budžeta, posebno u oblasti komunalne infrastrukture i nekoliko tačaka koje se odnose na povjeravanje javnih ovlašćenja u realizaciji kapitalnih projekata koje će sprovoditi Javno preduzeće „Putevi Brčko“, a radi se o rekonstrukcijama putnih pravaca i izgradnji trotoara.

Pred poslanicima će se naći Nacrt zakona o Poreskoj upravi Brčko distrikta u drugom čitanju i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju u prvom čitanju.

– Nacrt zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju predložen je da bi se ispoštovale preporuke Agencije za visoko obrazovanje BiH kako bi visokoškolske ustanove koje djeluju na području Distrikta mogle pristupiti postupku akreditovanja – pojasnio je predsjednik Kadrić.

U dnevni red 60. redovne sjednice uvršćen je i Predlog odluke o utvrđivanju neradnih dana u Brčko distriktu BiH za period april 2020 – januar 2021. godine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime