spot_img
spot_img

Одржан припремни састанак: Министри БиХ и Републике Хрватске сљедеће седмице у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчко дистрикту данас је одржан припремни састанак поводом доласка министара двију земаља сљедеће седмице у Брчко, и то министра мора, транспорта и инфраструктуре Републике Хрватске Олега Бутковића и министра комуникација и транспорта БиХ Војина Митровића.

Високи званичници ће се састати са представницима извршне и законодавне власти Брчко дистрикта, те супервизором за Брчко Мајклом Скенланом и шефом Делегације Европске уније у БиХ Јоханом Сатлером, а тема разговора биће изградња новог моста на ријеци Сави, инвестиције која ће значити поновно успостављање теретног саобраћаја на прекограничном мосту који веже БиХ (Брчко дистрикт БиХ ) и Републику Хрватску (Гуња).

„Очекујемо позитиван исход разговора које ћемо имати са државним министрима. Важно нам је да што прије дођемо до заједничког рјешења и да профункционише одвијање теретног саобраћаја, што је свакако у интересу за обје државе, а посебно за Брчко дистрикт и Луку Брчко гдје започињемо пројекат реконструкције Луке вриједан 10 милиона евра“, рекао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић.

Он је додао да су активности нове Владе Брчко дистрикта БиХ у вези са изградњом моста одржаване на седмичном нивоу те да ће први конкретан резултат бити поменути састанак државних делегација, као корак даље ка реализацији ове значајне инвестиције.

Градоначелник Кадрић је истакао да се паралелно активно ради и на уцртавању траса кроз Дистрикт за изградњу ауто-пута Вукосавље–Рача с једне и Орашје–Тузла с друге стране, а који ће у будућности бити дио међународног коридора Београд–Сарајево, с петљом у Брчком која ће учинити Дистрикт будућим саобраћајним чвориштем.

„Сви ови инфраструктурни пројекти значиће бржи и лакши промет роба и услуга, али и развој привреде која је значајно погођена тренутном пандемијом корона вируса“, додао је градоначелник.

Он је најавио да ће сљедеће седмице свечаном церемонијом бити озваничен почетак радова на реконструкцији платоа „Луке Брчко“ вриједан 1.770.000 КМ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img