spot_img
spot_img

Одређен притвор инспектору Полиције Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор инспектору Полиције Брчко дистрикта БиХ Ј.Ј. (45), који је ухапшен у понедјељак у полицијској акцији “Лисац”, због сумње да је злоупотријебио положај и недозвољено држао оружје.

Из Тужилаштва Дистрикта је сопштено да је истрага против Ј.Ј., вишег истражиоца у Јединици Криминалистичке полиције у Брчком, отворена због сумње да је искориштавањам својих овлашћења тражио и узео новац од особе за коју је сазнао да је посједовала забрањено оружје.

– Он се сумњичи да је у јулу, као и на дан хапшења, од ње тражио и узео новац да би, како јој је упорно тврдио, избјегла затворску казну. Она му је, сумња се, најприје дала 2.000 КМ, колико је првобитно имала, да би му по повратку из иностранства предала преостали тражени износ од 14.000 КМ – наведено је у приједлогу за одређивање притвора.

Осим тога, Тужилаштво га сумњичи да је у кући и помоћном објекту у Брчком недозвољено држао више комада аутоматских пушака, један пиштољ и муницију.

– Тужилаштво у даљњој сарадњи с Полицијом, наставља интензивну истрагу и кривично гоњење Ј.Ј. усмјерено на доказивање кривичних дјела злоупотребе положаја или овлашћења за које је прописана казна од једне до 10 година затвора и недозвољеног држања оружја за које је запријећена казна затвора у трајању до три године – саопштено је из Тужилаштва.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img