Odbojkaško igralište u Eš naselju dobija podlogu od tartana

U mjesnoj zajednici Bjeljinska cesta koja broji preko 6.000 mještana, u planu su novi infrastrukturni projekti.

Prema riječima predsjednika mjesne zajednice Bjeljinska cesta, Žikice Novakovića, u ovom naselju do sada je najveće investicija, kada je riječ o infrastrukturnim projektima, bilo proširenje Bulevara mira. Kako naglašava, u planu je da se projekat proširenja Bulevara nastavi do podvožnjaka, kao i da se uradi uređenje raskrsnice na izlazu Eš naselja na Bjeljinsku cestu.

“Sporo ide eksproprijacija jedne zgrade gdje ima 12 stanara. Prema informacijama koje imam samo su dva stanara pristali na uslove koje nudu Vlada. I gledajući realno ta eksproprijacija ne teče u dobrom smjeru jer se tim ljudima daje veoma mali iznos i to linearno bez obzir ana kvadraturu. Zato ljudi opravdano negoduju”, rekao je Novaković za Radio Brčko.

Ipak, Novaković se nada da će se ovaj problem oko eksproprijacije brzo riješiti, te je dodao da im veliki problem predstavlja i pruga čije se izmještanje već dugo najavljuje, međutim nikako da se realizuje.

“Po važećem regulacionom planu tu je planirana velika zelena površina sa fontanom, tako da će prilaz gradu sa ove strane biti jako lijep”, kazao je.

Od manjih projekata, dodao je da je ova mjesna zajednica dobila sredstva za uređenje i ograđivanje dječijeg igrališta, te najavio još jednu investiciju gdje bi radovi trebali započeti u narednih par dana.

“To je presvlačenje odbojkaškog igrališta u Eš naselju tartan materijalom i izgradnja tri klupe za gledaoce. To je investicija koju smo mi postakli a finansirana je međunarodnim sredstvima u iznosu od 17.000 maraka i 5.000 maraka od Vlade”, naglasio je Novaković.

Kao narednu investiciju za idući budžet, najavio je da će planirati izmjenu kanalizacione mreže koja je građena 50-tih godina i gdje sada imaju problem čestih začepljenja kanalizacije.

Novaković je istakao da će ova mjesna zajednica u ovoj godini dobiti i dva nova sijalična mjesta, te nastrešnicu na česmi.

Ovom prilikom on je najavio i da Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ove mjesne zajednice u subotu 21. septembra, od 10 do 13 sati organizuje još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama MZ Eš naselje, te je pozvao sve zainteresovane da se odazovu ovoj humanoj akciji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime