spot_img
spot_img

Обиљежен Међународни дан медицинских сестара/техничара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ у сарадњи са Јавном здравственом установом „Здравствени центар“ Брчко, Удружењем „Медицинар”, Удружењем доктора породичне медицине и Црвеним крстом Брчко дистрикта БиХ данас је на Тргу младих обиљежило Међународни дан медицинских сестара/техничара.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић свим здравственим радницима честитао је овај значајни дан и захвалио се свима онима који се налазе на првим линијама у борби против пандемије.

„Када говоримо о пружању услуга у нашој јавној здравственој установи као и приватним здравственим установама морамо истакнути да су здравствени радници, посебно средњи медицински кадар, медицински техничари и сестре, на самом удару и пандемија је показала да је неопходно да у наредном периоду морамо повећати тај број здравствених радника, али обезбиједити и боље услове њиховог рада. Такође, Одјељење ће инсистирати да се мора наставити и континуирана едукација медицинских техничара, односно сестара”, казао је Шадић.

Главни медицински техничар у Дому здравља у Брчком и предсједник Удружења „Медицинар” Елведин Дуран истакао је да је пандемија додатно показала значајност медицинских сестара у механизму лијечења и пружања здравствене заштите пацијентима.

„Сестра носи велику одговорност, али наспрам одговорности и посла који обавља, она, нажалост, не заузима положај у друштву који би требала да заузима. Потребно је да уложимо додатне напоре да јачамо сестринство, да јачамо ту струку како би сестре биле што едукованије и како би могле одговорити свим захтјевима које лијечење и здравствена заштита тражи од нас у друштву”, казао је Дуран.

У оквиру обиљежавања Међународног дана медицинских сестара/техничара на Тргу младих организовано је и бесплатно мјерења шећера у крви, притиска као и разговор с грађанима о процесу вакцинације у Дистрикту.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img