spot_img
spot_img

Новогодишња конференција: Сумиран рад Скупштине и Владе у 2022. години

spot_img
spot_img

Представници Скупштине и Владе Брчко дистрикта БиХ одржали су заједничку новогодишњу конференцију за медије на којој су сумирали рад законодавне и извршне власти у 2022. години.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић истакао је да је Скупштина у овој години одржала седамнаест редовних и четири ванредне сједнице, те осам јавних расправа.

Филиповић је напоменуо да у раду Скупштине није било већих политичких криза и да је захваљујући доброј сарадњи с Владом рад ових институција био успјешан.

Скупштина је у овој години, подсјетио је Филиповић, између осталог, усвојила Закон о играма на срећу, који је имао и двије измјене и који се примјењује од јуна, затим Закон о регулисању цијена и Закон о обновљивим изворима енергије, те усвојила измјене бројних закона, а прије свега, закона о стечају, о дохотку и о добити, као и Закона о празницима којим је уведена мјера забране рада у вријеме празника, осим одређених служби.

„Од ове године први пут смо увели јавне расправе о ребалансу буџета, како би чули мишљење грађана и њихове предлоге за расподјелу средстава. Од одлука које смо донијели издвојио бих Одлуку о додјели земљишта за сахрану умрлих лица Меџлису Исламске заједнице и Српској православној цркви по цијени од једне КМ по квадратном метру“, рекао је Филиповић.

Он је додао да је са УНДП-ом договорено реновирање зграде Скупштине, јер канцеларије нису условне, те да се нада да ће се у наредном периоду градити нова зграда Скупштине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img