Нови декан Економског факултета у Брчком професор др Срђан Лалић - nula49.com
spot_img
spot_img

Нови декан Економског факултета у Брчком професор др Срђан Лалић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На челу Економског факултета у Брчком, од ове седмице је нови декан, професор др Срђан Лалић. Приоритет у даљем дјеловању ове јавне високошколске установе је јачање наставно-научног рада, те сарадње са представницима извршне и законодавне власти Дистрикта.

„Циљ је прије свега осигурати студентима још бољи квалитет и услове за усвајање знања на наша два студијска програма. У том контексту врло брзо ћемо увести и предавања на енглеском језику како би наш факултет постао занимљив и студентима који у БиХ долазе из иностранства“, каже нови декан, професор др Срђан Лалић.

У овом смислу интензивирани су разговори између представника факултета и челника извршне и законодавне власти Дистрикта, али и представника реалног сектора ради осигуравања могућности да студенти стичу и одређену врсту знања кроз такозвани практични рад на терену.

Иначе, професор др Срђан Лалић је био декан брчанског Економског факултета и у периоду од 2015. до 2019. године, а у протеклих четири године био је продекан на Универзитету Источно Сарајево.

„Факултет ће већ шестог новембра бити домаћин једног еминентног научног скупа под називом „Циркуларно образовање – економија данас и сутра“, гдје очекујемо долазак декана Економских факултета из цијеле БиХ, потом Хрватске и Србије, али и факултета из Аустрије, Њемачке и Шпаније. Научни скуп ће бити уприличен у поводу 47. годишњице Економског факултета у Брчком, која је дан касније, седмог новембра, гдје ће такође бити организована свечана академија уз додјелу диплома, те промоцију магистара и доктораната нашег факултета“ закључио је декан професор др Срђан Лалић.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img