Нова цијена струје у Дистрикту већа за 40 посто - nula49.com
spot_img
spot_img

Нова цијена струје у Дистрикту већа за 40 посто

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Цијена елекричне енергије за снабдијевање Брчко дистрикта у 2023. години коју је Електропривреда РС понудила ЈП “Комунално Брчко” за 37,42 посто већа је од садашње, с тим што коначну цијену за грађане, у овој локалној заједници одређује Државна регулаторна агенције за електичну енергију.

Директор брчанског комуналног предузећа Кемал Атић је истакао да је преговарачки тим Дистрикта ставио приговор на ову цијену тако да ће разоговори са представницима Електропривреде РС бити настављени, што је и задужење које је менаџемнт овог јавног предузећа добио закључком од брчанске Скупштине на њеном данашњим ванредном засиједању.

Директор Електорприврде РС Лука Петровић, изјавио је коментаришући чињеницу да се преговори настављају, да је понуђена цијена струје од 65 КМ по мегавату, максимално аргументована и да није прихватљиво да се преговори претворе у пијацу.

Он је додао да је цијена понуђена дистрикту око осам пута мања од оне на свјетском тржишту, те да би електропривреда РС по том основу у идућој години изгубила 191 милион КМ. Посланици Скупштине Брчко дистрикта усвојили су на данашњој ванредној сједници буџет за наредну годину у износу од 282 милиона и 350 хилајда КМ.

 

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img