spot_img
spot_img

Ништа од кружног тока: У плану семафорска раскрсница на излазу из Еш насеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У току су радови на проширењу Булевара мира у Брчко дистрикту. Тренутно се ради замјена фекалне канализације на два мјеста на којима она пресијеца старе и нову траку. План је да до почетка љета наредне године буду завршени сви радови на пројекту.

Активности на реализацији пројекта проширења Булевара мира покренуте су још 2010. године када је урађен главни пројекат. Са званичним радовима кренуло се у октобру ове године а први радови су били на уклањању два стамбена објекта на углу улица Алексе Шантића и Узуновића. Тренутно су у току радови на замјени фекалне канализације како старе инсталације не би остале испод булевара.

“Тренутно се овдје ради тзв. фекални канал из “Ш” насеља промјера 600 мм и у току је израда тог бајпаса. Почетком наредне седмице, након асфалтирања улице Алексе Шантића, ћемо исти овај обим посла урадити на раскрсници улица Узуновића и Алексе Шантића гдје ћемо направити бајпас умјесто старог аустроугарског зиданог канала”рекао је Драган Пештић, виши стручни сарадник у Одјељењу за јавне послове.

Сви радови који се тренутно обављају и који су у плану наредне седмице имају за циљ стварање услова извођачу радова да може наставити радове у већем обиму, а да саобраћај што мање трпи.

“Овај посао смо завршили за два дана. Јесте било проблема али већ сада саобраћај се одвија без проблема. У плану нам је за два дана исти обим посла урадити на раскршћу са улицом Шантића. Након тога већина људи, осим ових који станују овдје и који ће још морати једно вријеме трпити прашину, неће имати већих проблема због изградње друге траке Узуновића.”

План је да након изградње фекалне и оборинске канализације, по завршетку нове траке булевара, саобраћај буде пуштен новом траком како би радови могли бити обављани на старој траци. У коначници би саобраћај на раскрсници која води из “Ш” насеља требао бити регулисан семафорима. Иако се спомињало да ће на овом мјесту бити изграђен кружни ток њега, у грађевинској дозволи по којем одјељење ради пројекат, званично нема. У оптицају је четверокрака раскрсница са семафорима, баш као и у улици Куглана.

“Стара зграда за колективно стамбено становање од 12 станова је предмет потпуне експропријације. Она би требала да у току идуће године буде уклоњена. Тада ће се крак улице Браће Рибникара, на којој се тренутно изводе радови, од дијела са улицом Марина Држића спојити у правцу крака улице Десанке Максимовић. Ту ћемо имати четверокраку али мало смакнуту семафорисану раскрсницу” каже Пештић.

Планови одјељења су да радови на овој локацији, који су тренутно у току и погодују им временски услови, буду завршени почетком љета наредне године.

 

 

 

 

 

(brcko.tv/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img