spot_img

Ništa od kružnog toka: U planu semaforska raskrsnica na izlazu iz Eš naselja

Published:

spot_img

U toku su radovi na proširenju Bulevara mira u Brčko distriktu. Trenutno se radi zamjena fekalne kanalizacije na dva mjesta na kojima ona presijeca stare i novu traku. Plan je da do početka ljeta naredne godine budu završeni svi radovi na projektu.

Aktivnosti na realizaciji projekta proširenja Bulevara mira pokrenute su još 2010. godine kada je urađen glavni projekat. Sa zvaničnim radovima krenulo se u oktobru ove godine a prvi radovi su bili na uklanjanju dva stambena objekta na uglu ulica Alekse Šantića i Uzunovića. Trenutno su u toku radovi na zamjeni fekalne kanalizacije kako stare instalacije ne bi ostale ispod bulevara.

“Trenutno se ovdje radi tzv. fekalni kanal iz “Š” naselja promjera 600 mm i u toku je izrada tog bajpasa. Početkom naredne sedmice, nakon asfaltiranja ulice Alekse Šantića, ćemo isti ovaj obim posla uraditi na raskrsnici ulica Uzunovića i Alekse Šantića gdje ćemo napraviti bajpas umjesto starog austrougarskog zidanog kanala”rekao je Dragan Peštić, viši stručni saradnik u Odjeljenju za javne poslove.

Svi radovi koji se trenutno obavljaju i koji su u planu naredne sedmice imaju za cilj stvaranje uslova izvođaču radova da može nastaviti radove u većem obimu, a da saobraćaj što manje trpi.

“Ovaj posao smo završili za dva dana. Jeste bilo problema ali već sada saobraćaj se odvija bez problema. U planu nam je za dva dana isti obim posla uraditi na raskršću sa ulicom Šantića. Nakon toga većina ljudi, osim ovih koji stanuju ovdje i koji će još morati jedno vrijeme trpiti prašinu, neće imati većih problema zbog izgradnje druge trake Uzunovića.”

Plan je da nakon izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije, po završetku nove trake bulevara, saobraćaj bude pušten novom trakom kako bi radovi mogli biti obavljani na staroj traci. U konačnici bi saobraćaj na raskrsnici koja vodi iz “Š” naselja trebao biti regulisan semaforima. Iako se spominjalo da će na ovom mjestu biti izgrađen kružni tok njega, u građevinskoj dozvoli po kojem odjeljenje radi projekat, zvanično nema. U opticaju je četverokraka raskrsnica sa semaforima, baš kao i u ulici Kuglana.

“Stara zgrada za kolektivno stambeno stanovanje od 12 stanova je predmet potpune eksproprijacije. Ona bi trebala da u toku iduće godine bude uklonjena. Tada će se krak ulice Braće Ribnikara, na kojoj se trenutno izvode radovi, od dijela sa ulicom Marina Držića spojiti u pravcu kraka ulice Desanke Maksimović. Tu ćemo imati četverokraku ali malo smaknutu semaforisanu raskrsnicu” kaže Peštić.

Planovi odjeljenja su da radovi na ovoj lokaciji, koji su trenutno u toku i pogoduju im vremenski uslovi, budu završeni početkom ljeta naredne godine.

 

 

 

 

 

(brcko.tv/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img