Ništa novo – Još jedno prvo mjesto za Filipa Đokića!

Na turniru 2. kategorije za dječake do 12 godina iz kalendara Teniskog saveza BiH, koji je ovog vikenda organizovan na terenima TK “Prohema”, inače tehničkog organizatora ove teniske manifestacije, Filip Đokić je ubjedljivim nastupima ponovo osvojio prvo mjesto i pehar namjenjen pobjedniku ovog turnira.

Nakon dvodnevnih mečeva tokom kojih je tenisko umijeće odmjerilo 17 mladih igrača, u finalu su snage odmjerili Brčaci, Uroš Manasijević (TK Prohema) i Filip Đokić (TK Sol).

Mnogo bolju igru u ovom meču koji je imao sve odlike gradskog derbija, prikazao je Đokić pobjedivši 2:0.

Nakon prvog seta u kome je slavio 6:3, u drugom je bio nemilosrdan i riješio ga u svoju korist sa 6:0.

Do finala mlađani Đokić, svakako jedan od najtalentovanijih igrača u BiH takođe ubjedljiv rezultatima slavio je protiv Nikolaja Dušanića iz banjalučke Mladosti 2:0 ( 6:3; 6:1), u četvrtfinalnom meču savladao je Maka Stjepanovića iz tuzlanske Slobode 2:0 ( 6:1;6:1). U polufinalnom meču snažan otpor pružio mu je Amer Bećirović iz tuzlanskog Zmaja od Bosne, ali je i njega pobijedio sa 2:0 ( 6:4; 6:3) .

Manasijević je, kao i Đokić, bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu bio je bolji od Halilagića 2:0 (7: 6 ; 7:5), u drugom kolu slavio je protiv Đorđevića 2:1 ( 6:7; 6:3 ; 10:6), a u polufinalu je savladao Prodanovića sa 2:0 (6:1; 6:4).

Dvodnevnu smotru vještine, znanja, sportskog nadmetanja i druženja mladih tenisera uspješno je organizovao teniski klub “Prohema”.

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime