Ništa novo, još jedan super-čovjek iz Brčkog: Vanja Malić je stručnjak za dinosauruse

Još jedna epizoda emisije super-ljudi i još jedan mladi super-čovjek iz Brčkog. Nevjerovatni jedanaestogodišnjak, Vanja Malić, samo na osnovu slike skeleta prepoznaje koji je dinosaurus u pitanju i sa lakoćom deklamuje najbitnije informacije o njemu.

“Ovo je dinosaurus zvani diplodokus. Ovaj dinosaurus bio je biljojed koji je hodao na četiri noge. Imao je veoma malu glavu, takođe i zube. Imao je veoma dug vrat i još duži rep. Njegova ukupna dužina bila je oko 25 metara. Ovaj dinosaurus bio je klase sauropsida. Njegov naziv “diplodokus” znači “dupla drvena greda ili šipka”, sa lakoćom i bez razmišljanja opisao je Vanja prvog dinosaurusa.

- Reklama -

Nakon toga, ponovo bez muke, opisao je i brahiosaurusa i spinosaurusa, njihovu ishranu, karakteristike, klasu kojoj pripadaju…

Članica žirija, Anđelka Prpić, “posumnjala” je da Vanji neko šapuće sve ove činjenice (kao i mi, iskreno), ali nakon što je ovaj mali super-čovjek to odlučno negirao nije joj ostalo ništa drugo nego da mu čestita.

Vuk, “dežurni ljekar emisije”, konstatovao je da je Vanja obukao idealnu majicu za svoj nastup – onu sa znakom Supermena, te da je pravi mladi učenjak, te mu predvidio svijetlu budućnost.

Zrinko je bio oduševljen znanjem mladog Brčaka, ali još više ga je razveselila činjenica da Vanja svira i klavir, što je nazvao dobrim paralel-slalomom.

Đura je, u svom stilu, odlučio da ispriča kako je film “Jurasic Park” dobio ime po njemu – Đurasik park, ali ne prije nego što je čestitao super-čovjeku na pokazanom znanju.

Svi oni koji su propustili nastup mladog Brčaka mogu ga gledati već sutra, u petak, na programu BN televizije u 21 čas.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime