spot_img
spot_img

Nišić upriličio prijem za dosadašnje gradonačelnike Brčko distrikta

spot_img
spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Prim. dr Zijad Nišić danas je upriličio prijem za dosadašnje gradonačelnike Distrikta, pa su tako prijemu prisustvovali Branko Damjanac, Mirsad Đapo, dr Dragan Pajić, dr Miroslav Gavrić, dr Anto Domić, Siniša Milić i Esed Kadrić.

„Za ovo sam se odlučio, da bih na prvom mjestu dobio sve informacije i vizije kako je izgledao Brčko distrikt i u kom pravcu da se razvija. To su iste koordinate koje su bile u početku od uspostave Distrikta, možda i najteži period kojim je rukovodio, nažalost rano preminuli gospodin Siniša Kisić. Ovo je danas kao konferencija ili kongres političara, ekonomista, jedna značajna sjednica na kojoj sam dobio uvid kako nastaviti dalje, jedno veliko iskustvo koje ću ja svakako upotrijebiti i ovu saradnju nastaviti“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

Svoje utiske sa sastanka podijelio je i drugi gradonačelnik Brčko distrikta, Branko Damjanac.

„Bilo je zaista dobrih prijedloga i jedan osnovni zaključak bi bio da se u daljem procesu ne stoji, nego da i mi sa svoje strane utičemo na određenu politiku i na javno mnjenje da se situacija može promijeniti uz veći angažman ljudi i organizaciju stavljanja u funkciju kadrova Vlade, javnih preduzeća, institucija da bi se popravilo stanje i u zdravstvu, obrazovanju i u svim ovim djelatnostima koje imamo izgradimo do temelja. Ja sam optimista u tom pogledu, ako budemo zajednički djelovali, a manje dijelili i svađali oko ovih opštih političkih stvari, da ćemo i uspjeti“, izjavio je Branko Damjanac.

„Ja sam nekoliko stvari sugerisao gradonačelniku, s tim što sam naveo da će u sljedećih 15 do mjesec dana predstaviti jedno svoje viđenje šta se može kratkoročno i šta u periodu od dvije godine, koliko je mandat ovog gradonačelnika, uraditi, a tiče se socijalne pomoći, oblast energetike i obrazovanja“, naglasio je Mirsad Đapo.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img