spot_img
spot_img

Нишић разговарао са Елмедином Конаковићем и Кемалом Адемовићем

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић уприличио је састанак у Градској вијећници са госп. Елмедином Конаковићем, министром спољњих послова БиХ и госп. Кемалом Адемовићем, првим замјеником предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Том приликом, званичници су се обратили новинарима како би појаснили теме данашњег састанка.

„Ми од овог сусрета очекујемо да се унаприједи, а прије свега стабилизује, политички статус Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, а онда свакако и економски развој. Ми смо нашим гостима предочили да је Брчко дио великих и међународно значајних пројеката и настојаћемо да добијемо подршку за спровођење истих, поготово за пројекат Лука који је одговоран за један велики развој ријечног транспорта важан за цијели регион, и ту нам је потребна помоћ државе Босне и Херцеговине“ изјавио је градоначелник Зијад Нишић.

Он је додао да ће ови разговори бити врло корисни за цијелу друштвену заједницу као и да је управо данашња посјета највишег државног нивоа Брчко дистрикту, порука о његовој важности за добробит свих грађана у Босни и Херцеговини.

Министар Елмедин Конаковић изразио је своје задовољство данашњом посјетом, казавши да се ради о мјесту које је предмет политичког и људског интересовања.

„Данас смо овдје да пружимо снажну подршку новоизабраном градоначелнику и од срца му честитам и надам се да ћемо значајно поправити амбијент у којем људи у Босни и Херцеговини живе, те на тај начин мотивисати младе људе да своју срећу и будућност траже на нашим просторима“ казао је министар Конаковић, истакавши будућу подршку министарства.

„Желим да изразим несебичну подршку и као министар у Савјету министара и знам да ћемо сигурно са нивоа Савјету министара успоставити још бољу сарадњу. Упознат сам о инфраструктурним пројектима и могућностима које се нуде на овом простору и мислим да је вријеме да за наше приоритете ставимо оно што брине наше суграђане, а то су економија и реформе у областима образовања, здравства и слично“, додао је Конаковић.

Честиткама градоначелнику Нишићу придружио се и госп. Адемовић, изразивши своја очекивања од будуће извршне власти Дистрикта.

„Честитам градоначелнику и његовој влади на именовању и очекујемо да ће транспарентније и брже провести зацртане пројекте у буџету Брчко дистрикта БиХ, којем је до сада мањкало транспарентности. Стога се надам и очекујем да ће се у значајној мјери поправити транспарентно трошење средстава буџета Брчко дистрикта“ изјавио је Адемовић.

Званичници су, такође, искористили прилику да упуте честитке поводом вјерских празника Ускрса, Васкрса и Рамазанског бајрам

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img