Нишић, Домић, Милић, Филиповић: Дистрикт функционише на добробит свих грађана - nula49.com
spot_img
spot_img

Нишић, Домић, Милић, Филиповић: Дистрикт функционише на добробит свих грађана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У заједничкој изјави упућеној медијима у петак, градоначелник Брчког Зијад Нишић, доградоначелник Анто Домић, предсједник Скупштине Синиша Милић и допредсједник Иво Филиповић позвали су све релевантне актере на потребну осјетљивост у комуникацији у јавном простору у вези с темама које значајно могу изазвати узнемирење, створити осјећај страха и иницирати манифестације које нарушавају достигнуте највише друштвене вриједности ове заједнице.

“Свједоци смо данас, више него икад, у којој мјери је Брчко дистрикт Босне и Херцеговине дио укупног друштвеног, политичког, економског и сваког другог контекста у Босни и Херцеговини. Ови контексти увјетовани су често регионалним и глобалним кретањима у различитим сферама људског живота и утјечу на функционирање свих заједница, па тако и Брчко дистрикта”, написали су у изјави.

Додају како су такођер свједоци да темељне вриједности Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, уставне и статутарне природе, с времена на вријеме, буду изложене утјецају различитих изазова, који понекад представљају оптерећење за нормално функционирање, а такођер и значајно утјечу на перцепцију стања друштва, од важности за ефикасно и продуктивно функционирање друштвене заједнице као што је Брчко дистрикт БиХ.

“У складу са уставним и статутарним одредбама, принципи демокрације, правне државе, права и слобода, одговорности и добре управе међу водећим су принципима управљања Брчко дистриктом Босне и Херцеговине. Брчко дистрикт успостављен је да спаја мултиетничност и конститутивност, да испољава повјерење, разумијевање, отвореност и сигурност. Заштита достигнутих вриједности обавеза је свих, како Дистрикта, тако и ентитета и Босне и Херцеговине”, сматрају они.

Управо у том смислу, опредијељени за просперитет Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и грађана на овом подручју, позвали су све релевантне актере на потребну осјетљивост у комуникацији у јавном простору у вези с темама које значајно могу изазвати узнемирење, створити осјећај страха и иницирати манифестације које нарушавају достигнуте највише друштвене вриједности ове заједнице.

Они тврде да најодговорнији носитељи власти и надлежна тијела Брчко дистрикта БиХ подузимају све потребне мјере и радње, самостално и у сурадњи с другим релевантним субјектима у Босни и Херцеговини и шире, на одржавању таквог амбијента на овом подручју, који ће у цјелокупности односа у БиХ, регији и свијету, омогућити остваривања највиших стандарда људских права и слобода, као и успјешан развој ове друштвене заједнице.

“Становници Брчко дистрикта Босне и Херцеговине желе живјети и радити у миру, уважавајући друге и другачије у амбијенту у којем су остварена сва социјална и друга егзистенцијална права. Консензус о важним питањима, изазовима и проблемима ће увијек бити пронађен на добробит свих конститутивних народа у Дистрикту и свих грађана Брчко дистрикта БиХ”, закључено је у заједничкој изјави.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img