spot_img
spot_img

НиП одговорио Шадићу: Правда је спора, али достижна

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је Ибрахим Шадић данас упутио демант на раније саопштење Народа и правде Брчко дистрикта, одговором на демант јавности се обратио НиП.

И ово саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

За нас не представља изненађење реакција г. Ибрахима Шадића на наше отворено писмо супервизору за Брчко дистрикт БиХ г. Скенлан, гдје смо изразили сумњу о сукобу интереса како у случају на који се он реферира тако и у низу других које смо тек покренули уз најаву да ћемо наставити са упућивањем на исте или сличне случајеве те тражити од надлежних органа да предузму конкетне мјере.

Будући да након донесене одлуке у Скупштини Брчко дистрикта БиХ приликом избора г. Енвера Турсуновића у Правосудну комисију није било реакције на наше примједбе и основане сумње да је ријеч о сукобу интереса и политичком утицају СДА странке на наведени избор у значајну правосудну институцију, овај пут Народ и Правда Брчко дистрикт БиХ је реаговао у овом конкретном случају отвореним писмом Супервизору због основане сумње да је ријеч о сукобу интереса и политичком утицају СДА странке.

Народ и Правда Брчко дистрикта БиХ није инволвиран у поступак избора Главног ревизора по расписаном конкурсу па с тога не стоје наводи г. Шадић Ибрахима да се ради о политичком притиску на избор кандидата. У погледу инсинуација г. Шадића да је Народ и Правда у организованој групи за лобирање за неког од кандидата за приједлог избора Главног ревизора његово образложење ничим није утемељено.

Јавности остављамо да процијени да ли је поред основне сумње о постојању сукоба интереса о чему очекујемо изјашњење надлежних институција посриједи и политичка трговина односно политичка корупција, јер понављамо још једном да сте ви г. Ибрахиме Шадићу у Управном одбору ЈЗУ Брчко дистрикта, ваш брат г. Сеад Шадић шеф Одјељења за јавно здравство Брчко дистрикта, а ваш брачни партнер је предложен за Главног ревизора.

Па питамо и вас и јавност, зар то није организована активност политичког субјекта у коме сте били и предјседник Изборне комисије СДА Брчко дистрикта БиХ.

Жао нам је што г. Ибрахим Шадић у свом деманту тенденциозно и на подругљив начин покушава скренути пажњу јавности са извијесног постојања сукоба интереса, преносећи то на покушај личног сукоба са предсједником Народа и Правде Брчко дистрикта БиХ, на начин да јавности презентује информације везане за предсједника Народа и Правде Брчко дистрикта повлачећи паралелу између двије неупоредиве ствари.

На крају упознајмо јавност да „Зелена хоботница“ жели преузети Канцеларију за ревизију јавне управе и институција у Брчко дистрикту БиХ како би на тај начин занемарили потребу да више од 330 препорука ревизије буде занемарено а највише у области здравства и образовања као и нетранспарентном трошењу буџетских средстава.

Правда је спора али достижна.

 

Брчко, 22.12.2021. године

Служба за односе с јавношћу
Народ и правда Брчко дистрикт БиХ

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img